Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Dekansız, profesörsüz Boğaziçi Hukuk en çok tercih edilen 2....

ÖZEL HABER | Dekansız, profesörsüz Boğaziçi Hukuk en çok tercih edilen 2. hukuk fakültesi oldu

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir gece yarısı kararıyla kurulan hukuk fakültesi, kurucu dekanının tanıtım günlerinden önce istifa etmesine, kadrosunda henüz hiçbir profesör öğretim üyesinin yer almamasına rağmen bugün (15 Ağustos) açıklanan üniversite tercih sonuçlarına göre Galatasaray Hukuk’tan sonra en yüksek puanla öğrenci alan ikinci fakülte oldu. Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi böylece İstanbul Hukuk ve Ankara Hukuk gibi köklü okulları geride bırakmış oldu.

Bir buçuk yıl önce Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan fakat henüz kampüsü ve eğitim kadrosu netleşmeyen, kurucu dekanı (Prof. Dr. Selami Kuran) tercih dönemi öncesinde istifa eden ve şu anda bünyesinde sadece bir doçent bulunduran Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, üniversite tercihlerinde hukuk fakülteleri arasında en çok tercih edilen ikinci fakülte oldu.

.

Böylece Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul ve Ankara gibi köklü üniversitelerdeki hukuk fakültelerini geride bırakarak en yüksek puanla öğrenci alan ikinci hukuk fakültesi oldu.

Sıralamanın zirvesinde ise yıllardır olduğu gibi bu yıl da Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi yer aldı.

https://osym.gov.tr/yks_yerlestirme_tablo4_2022.pdf

- Advertisment -