Ana SayfaHaberlerÖZEL HABER | DEM Parti, önseçimde yüzde 80 alan Batman eş başkan...

ÖZEL HABER | DEM Parti, önseçimde yüzde 80 alan Batman eş başkan adayı Mehdi Öztüzün’ü ihraç etti. Öztüzün: “Bildiklerimizi söyleyip mücadeleye devam edeceğiz”

Batman’da DEM Parti içerisinde bir süredir devam eden tartışmada yeni bir gelişme yaşandı: Ön seçimlerde oyların yüzde 80’ini alan fakat partinin ‘kadın kotası’ gerekçe gösterilerek resmi aday yapılmayarak eş başkan adayı gösterilen Mehdi Öztüzün, HÜDA PAR adayı Serkan Ramanlı ile tribünde çekilen fotoğrafı üzerinden yaşanan tartışmanın ardından partiden ihraç edildi. Serbestiyet’e konuşan Öztüzün: “Nereden ihraç ettiler anlamadım. Ben zaten parti üyesi değildim, memurluktan geliyorum. Savunma da almadılar. Söylediklerime de cevap veremediler.”

Batman’da DEM Parti’nin eş başkan adaylarından Mehdi Öztüzün’ün partiden ihraç edilip adaylıktan el çektirildiği açıklandı.

Bugün toplanan DEM Yönetimi ve ‘Batman Kurumlar Koordinasyonu’ yaptığı açıklamayla Öztüzün’ün ihraç edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gelinen aşamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadın iradesine karşı tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı ve ilişkisi kalmamıştır.”

“Öztüzün’ün belediye eşbaşkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Batman’da bütün karanlık yapıların ve kişisel ikbal sevdalılarının geliştirmek istediği karalama kampanyasına karşı tüm yurtsever Batman halkını yerel yönetim seçimlerinde DEM Parti etrafında kenetlenmeye ve her türlü karanlık oyunu boşa çıkarmaya çağırıyoruz.”

Mehdi Öztüzün: “Nereden ihraç ettiklerini anlamadım”

Gelişmeyi Serbestiyet’e değerlendiren Mehdi Öztüzün ise şunları söyledi:

“Ben zaten memurluktan geldiğim için parti üyesi değildim. Ne bir savunma aldılar ne de bir cevap verebildiler. Nereden ihraç ettiklerini anlamadım.”

“Biz yine bildiklerimizi söyleriz. Mücadelemize devam ederiz. Birileri gibi kendi çıkarımıza bakmadık biz.”

“Bu; bir sektör olan siyaset ile bir görev alanı olan siyaset arasındaki yol ayrımı”

“Üzülüyorum ama bu yol böyle. Yol ayrımı denir ya hani, öyle işte. Bir sektör olan siyaset var, bir de görev olarak yapılan siyaset vardır. Siyaset sorunları çözme sanatıdır. Sektör olunca o sorunlarla yaşamaktır.”

“Tüm partilerdeki düzgün insanlarla biraraya geliriz, bizim derdimiz sorun çözmek”

“Bu akşam bir değerlendirme yapacağım. Siyaset yapmak illa bir siyasi partide yer almak değil. Önemli olan halkın siyasetini yapmak. Tüm partilerdeki düzgün insanlarla da biraraya geliriz. Tüm derdimiz sorun çözmektir.”

“Bitmedi bu kavga sürecek… Bu talan düzeni (sektörleşen siyasi yapı) yıkılıncaya dek…”

Öztüzün, daha sonra X hesabından “Bitmedi bu kavga sürecek… Bu talan düzeni (sektörleşen siyasi yapı) yıkılıncaya dek…” tweeti attı. Öztüzün, tweette 12 Mart 2019’da sosyal medyadan paylaştığı şu mesajını da hatırlattı:

“Yoksul halklarımızın çıkarları dışında hiçbir düşüncemiz olmadı. Çocuklarının ölmesini engellemeye çalıştık. Şimşekleri üzerimize çekeceğimizi biliyorduk. Beceremedik burjuva siyasetini. Yoksullar, düşman olmayın, savaşmayın demeye çalıştık. Budur suçumuz. Ceza mı? Seve seve çekeriz. Bilen bilir bizi; arı kovanına çomak sokmaya çalıştık. Başaramadık maalesef. Yoksul halk çocukları ölürken, birileri zenginleşip mevki sahibi oluyorsa, bizim başarısızlığımızdadır. Halklarımızdan özür diliyoruz. Halkımız en iyi hakemdir.”

Öztüzün’ün ihracına tepkiler: “Önseçimde yüzde 80’le seçilen adama kayyum…”

DEM Parti’nin Öztüzün’ü ihraç etmesine sosyal medyadan tepkiler geldi. Tepkilerden bazıları şöyle.

- Advertisment -