Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Erzin’in eski Belediye Başkanı: “Yeni başkan şov yapıyor, zemin...

ÖZEL HABER | Erzin’in eski Belediye Başkanı: “Yeni başkan şov yapıyor, zemin çakıl, binalar 60 yıllık”

Hatay’ın Erzin ilçesinde depremde yıkım olmaması üzerine Erzin’in 3,5 yıllık belediye başkanı Ökkeş Elmasoğlu, ‘Hiçbir kaçak yapıya izin vermemiş başkan’ olarak kahramanlaştı, New York Times başkanı haber yaptı. 2009-2019 yılları arasında Erzin’de belediye başkanlığı yapan Kasım Şimşek’in bu hikâyeye itirazı var: “Erzin’in depremden zarar görmemesinin sebebi toprak yapısı. Bizim burasının zemini çakıl. Erzin’deki evlerin çoğu 50-60 yıllık evler. Şu acı günlerde bu şova gerek yok.”

Erzin, 45 bin nüfusa sahip, Hatay’ın küçük bir ilçesi.

165 metre rakımlı bu ilçede depremde tek bir bina yıkılmadı, sadece bazı binalarda ve camilerin minarelerinde ufak hasarlar meydana geldi.

‘Erzin mucizesi’ sosyal medyada dillendirildikten sonra New York Times’a haber oldu. Mucizesinin arkasında Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’nun olduğu yazıldı. Haberlere göre kaçak yapılara izin vermeyen Elmasoğlu bu yüzden ilçede sevilmeyen insana dönmüştü.

New York Times, belediye başkanından “Kötü müteahhitleri durduran adsız kahraman” diye bahsetti.

Peki Hatay’ın Osmaniye ve Adana ile sınırı bulunan bu uç ilçesinde diğer ilçelerden farklı olarak ne vardı?

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu depremden sonra ilçedeki binaları gezip incelemelerde bulundu.

Erzin’in 3,5 yıllık belediye başkanı CHP’li Ökkeş Elmasoğlu, verdiği röportajlarda şöyle demişti:

”Can kaybımız, yaralımız, enkazımız olmadı. Kaçak yapıya müsaade etmedim. Bazen bana kızdılar. Birçok kişiyle kötü olduk ama vicdanım rahat.”

Fakat ilçede 2009-2019 arasında belediye başkanlığı yapan AK Partili Kasım Şimşek’in bu hikâyeye itirazı var:

2009-2019 yılları arasında Erzin’de belediye başkanlığı yapan Kasım Şimşek.

Serbestiyet’in ulaştığı Şimşek Erzin mucizesi’ni şöyle anlatıyor:

“Erzin’in depremden zarar görmemesinin sebebi toprak yapısı”

“Bizim burasının zemini çakıl olduğundan depremde çok bir hasar meydana gelmedi.

“Belediye başkanının açıklamaları şov yapmaktan başka bir şey değil. Erzin’deki evlerin çoğu 50-60 yıllık evler. Bir kısmı için biz iyileştirme ve kentsel dönüşüm yapmıştık”

“İnşaatlara izin vermediği için halkla arasının bozulduğunu söylemiş. Her dönem bir belediye başkanı gelir, vatandaşla güzel konuşursan, işin cezasını anlatır ve elinde bir şey olmadığını söylersen bir şey olmaz. Bunlar çok basit şeyler. Şu acı günlerde bu şova gerek yok.”

“Depremin Erzin’i etkilememe sebebi fay hattının Amanos Dağı’nın arkasından geçiyor olması”

Serbestiyet’e konuşan bir Erzinli vatandaşa göre ilçede yeni belediye başkanının kahramanlık hikâyesine tepki var:

“Erzin’in depremden etkilenmemesinin bir sebebi Allah’ın lütfuysa, bir sebebi de bilimsel olarak fay hattının Amanos Dağları’nın arkasından geçmesi. Erzin ise Amanos Dağları’nın eteğinde.

“Sayın Başkan zaten 3-4 yıldır belediye başkanı. Bu yıllarda yapılan bina sayısı zaten belli. Memleketi kendisi kurtarmış gibi konuşmuş ama burada deprem tahribatının olmamasını tamamen o kaçak yapıya izin vermedi diye açıklamak ucuz kahramanlıktan başka bir şey değil. İlçede herkes bu duruma tepkili.

“Mevcut belediye başkanı ayrıca Erzin’de ilk kez 6. ve 7. katlara imar izni veren kişi. İmar yapıp bakanlığa onaylatan da bu kişi. Kimse onun vicdanını sorgulamadı. Vicdanı rahatmış. Mutlaka ki kaçak yapılara izin vermemiş olabilir, zaten görevi bu. Vatandaşlar bana selam vermiyor diyor ama selam vermeme sebebi kendisinin halkla kurduğu kötü iletişimden başka bir şey değil.”

- Advertisment -