Ana SayfaHaberlerÖZEL HABER | İmamoğlu teşekkürü yüzünden dost atışları

ÖZEL HABER | İmamoğlu teşekkürü yüzünden dost atışları

AK Partili Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Üsküdar’da yapımı tamamlanan altyapı tesisi için teşekkür etti. Türkmen, bu teşekkür nedeniyle başta yakın ilişkilerinin olduğu, Pelikan diye bilinen grup olmak üzere iktidara yakın bazı çevrelerden tepki aldı. AK Partili bazı milletvekilleri ve Üsküdar parti teşkilatından isimler ise Hilmi Türkmen’i savundu.

Beylerbeyi’nden Boğaz’a atık su girişini önlemek için İSKİ tarafından yapımına 2016’da başlanan İstavroz Atık Su Tüneli’nin son etabı da tamamlanarak hizmete girdi.

Beylerbeyi Parkı’nda düzenlenen açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa katıldı.

Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, Kadir Topbaş döneminde hazırlandığını fakat tamamlanamadığını söylediği projenin tamamlanması dolayısıyla İBB Başkanı İmamoğlu ve İSKİ’ye teşekkür etti:

“Üsküdar’ımızın sahil bandının bu sorunu bugün itibariyle sona ermiş oluyor. Beylerbeyi’nden itibaren Küçüksu’ya kadar devam eden bu atık su projesinin bugün son etabının tamamlanmasıyla gerçekten önemli bir problemimizi sona erdirmiş oluyoruz. Bu vesileyle bu projeyi tamamlayan, çok önemli bir sorunu gideren kıymetli İBB Başkanımıza, ekibine ve İSKİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum.” 

Pelikan çevresinden eleştiriler geldi

Ne var ki Türkmen’in bu ‘medeni’ teşekkürü sosyal medyada iktidara yakın kimi isimlerin tepkisine yol açtı:

Hilmi Türkmen’e gelen eleştirilerin karşısında duran ve Türkmen’i savunan AK Partili isimler de vardı.

AK Parti İstanbul milletvekili Tuba Durgut: “Nasıl hitap edecekti Belediye Başkanımız? Yapmayın lütfen. Bakın demokrasilerde siyaset elbette rekabet temelinde yapılır ancak harcı da nezakettir. Sn. Başkanımız Hilmi Türkmen’in karakterinin bir parçası olarak nezaket kendisiyle birlikte partimize de her zaman kazandırmıştır.”

AK Parti Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Hakkı Gündoğan: “İsmiyle mi hitap etmesi gerekirdi? Sevelim sevmeyelim, temsil edilen makama saygı diye bir şey vardır. Hepsini geçtim Belediye Başkanımız Üsküdar’da misafir ağırlamanın verdiği bir nezaket içinde. Hilmi Türkmen’e ciddi anlamda ayıp ediliyor.”

- Advertisment -