Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Konya’da komşusunun baltalı saldırısıyla eli kırılan 9 yaşındaki Suphi:...

ÖZEL HABER | Konya’da komşusunun baltalı saldırısıyla eli kırılan 9 yaşındaki Suphi: “Polise, benim kendi kendime yaptığımı söylemişler

Konya’da Suriyeli bir aile, komşusunun saldırısına uğradı. Saldırıda Suriyeli ailenin küçük çocuğu darp edilerek eli kırıldı. Babası Mahmut Hamami ve olayda eli kırılan 9 yaşındaki Suphi yaşananları Serbestiyet’e anlattı.

25 Mart Cuma günü saldırıya uğrayan aile, 8 yıl önce Türkiye’ye sığınmış. 25 Şubat 2022’de Konya’nın Selçuklu ilçesinde yeni bir eve taşınan aile, iddiaya göre o günden bu yana alt komşularının sözlü tacizleri ile karşılaşıyordu.

Sanayi sitesinde kaynakçılık yapan baba Mahmut Hamami’nin anlatımına göre taşındıkları günden bu yana kendilerine ‘negatif’ davranan alt komşuları, kendisinin olmadığı bir gün çöp atmaya çıkan 9 yaşındaki oğlu Suphi’ye baltayla saldırdı.  

Saldırı sonucunda 9 yaşındaki Suphi’nin eli kırıldı, eve kaçan Suphi’nin peşinden gelen komşuları daha sonra evin suyunu kesti.

Saldırının hemen ardından karakola gidip şikâyetçi olmalarına, hastaneden rapor almalarına rağmen herhangi bir adım atılmadı.

“Komşumuz polise ‘biz kimseye bir şey yapmadık, o kendi kendine yaptı’ dedi.”

Kolu kırılan Suphi, yaşadıklarını Serbestiyet’e anlattı:

“Ben çöp atmaya gitmiştim. Komşumuz binanın kapısını kitledi, sonra bana sopayla vurdu. Ben kaçtım. Kendimi korumak için elime taş alıp attım. Kadın bunu gördü. Eline balta alıp bana vurdu. Annem beni hemen aldı, eve kaçırdı. Kadın ve oğlu arkamızdan koştular. Anneme de vurdular. Evin suyunu kestiler.

“Komşumuz polise ‘biz kimseye bir şey yapmadık, o kendi kendine yaptı’ dedi. Bir de bizim silahımız olduğunu söylemiş. Polis gelip evimizin her yerini aradı. Silah falan bulamadı.”

Aile, yaşananlardan sonra henüz 1 ay önce taşındıkları evi terk edip başka bir eve taşınmak zorunda kaldı.

Gergerlioğlu’ndan paylaşım: Açıklama yapacak kimse yok mu?

Saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Suriyeli düşmanlığının azdırıldığı günlerde bir nefret saldırısı daha!

“Konya’da ırkçı saldırı!

“Komşuları küçük Suphi ve annesinin evine baltayla girdi, çocuğun kolu kırıldı.

“Evin suyunu kestiler, aile başka eve taşındı!

“Açıklama yapacak kimse yok mu?”

- Advertisment -