Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Twitch yayıncısı Pqueen’e Türkçü 'Teşkilat Türküsü' eşliğinde dans ettiği...

ÖZEL HABER | Twitch yayıncısı Pqueen’e Türkçü ‘Teşkilat Türküsü’ eşliğinde dans ettiği video için soruşturma

Twitch Türkiye’nin en çok izlenen yayıncılarından olan 'Pqueen' (Pelin Baynazoğlu), aylar önceki bir yayın esnasında sözleri Türkçü Caner Kara’ya ait olan ve Mevlüt Can Kaplan’ın seslendirdiği ‘Teşkilat Türküsü’nde yer alan 'Yaşasın ırkımız, Çin'e bedel kırkımız' ifadelerine eğlenceli bir dansla eşlik ettiği görüntüler yüzünden hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Baynazoğlu, bu dans yüzünden “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” suçlamasıyla ifadesinin alındığını söyledi.

Twitch Türkiye’nin başarılı yayıncılarından, “Pqueen” kullanıcı adıyla tanınan Pelin Baynazoğlu Twitter’dan yaptığı bir paylaşım ile “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Soruşturma nedeni ise Baynazoğlu’nun aylar önce gerçekleşen bir yayını esnasında ‘Yaşasın ırkımız, Çin’e bedel kırkımız’ sözlerine eğlenceli bir dansla eşlik ettiği görüntüler.

Baynazoğlu’nun dans ettiği şarkı, sözleri Türkçü Caner Kara’ya ait olan, Mevlüt Can Kaplan’ın seslendirdiği ve milliyetçiler tarafından sevilen Teşkilat Türküsü.

Teşkilat Türküsü, bir süredir sosyal medyada yapılan remixleri ile biliniyordu.

Soruşturma sebebiyle ifade veren Pqueen Pelin Baynazoğlu, daha sonra yaptığı Twitch yayınında söz konusu olayın gidişatı hakkında belirsizlik olduğunu ve durumun bir davaya dönüşebileceğini söyledi. Baynazoğlu soruşturma açılma sebebinin ise bir kişi tarafından CİMER’e yapılan şikayet olduğunu belirtti.

- Advertisment -