Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Üsküdarlı sahhaf, depremzedeler için yaptığı online mezatta 45 bin...

ÖZEL HABER | Üsküdarlı sahhaf, depremzedeler için yaptığı online mezatta 45 bin lira bağış topladı

Üsküdar Bağlarbaşı’nda bulunan Kadim Sahhaf’ın sahibi Ömer Çakır, depremzedeler için yaptığı online kitap mezatında 45 bin lira bağış topladı. Çakır: “Mezatı yapacağımı duyurunca arkadaşlarım, müşterilerim, hiç tanımadığım insanlar gelip kitap bıraktılar. Normalde bir mezatta 60 civarında kitap çıkartırım ve 2 bin 500 – 3 bin lira arasında hasılatı olur. Bu mezatta 140’a yakın kitap çıkarttık ve 45 bin lira bağış topladık.”

Üsküdar’ın Bağlarbaşı semtinde bulunan Kadim Sahhaf’ın sahibi Ömer Çakır, yaklaşık 2 yıldır YouTube üzerinden online kitap mezatı yapıyor.

Çakır, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak geliri depremzedelere gönderilmek üzere bir online mezat yapacağını duyurdu.

Duyurusunun ardından pek çok kişi Kadim Sahhaf’a kitap bağışlamaya geldi.

2 binden fazla kişinin izlediği online mezatta 140 kitap satıldı ve depremzedeler için 45 bin lira toplandı.

Kadim Sahhaf’ın sahibi Ömer Çakır, düzenlediği mezatı Serbestiyet’e anlattı:

“Deprem haberi herkes gibi beni de çok etkiledi. Ne yapabilirim sorusu kafamda hep döndü. Bölgeye gitmeyi düşündüm ama arama-kurtarma gibi alanlarda hiç eğitimim olmadığı için burada kaldım. Peki yaptığım işi yardıma nasıl çevirebilirim derken bir yardım mezatı fikri aklımıza geldi. Arkadaşlarla da istişare yaptık ve olumlu dönüş oldu.

“Geçtiğimiz gün ilkini yaptık, bir tane daha yapacağız. Belki birkaç tane daha. Başlangıçta ben kendi kitaplarımı çıkartmaya niyet ettim ve bunu sosyal medyadan duyurdum. Bunu duyurduktan sonra arkadaşlarımdan, müşterilerimden, hiç duymadığım kişilerden bana kitaplar geldi gün içinde. Onları da dahil ettik mezata.

“O mezatta 140 kadar kitap çıkarttık. Normalde benim mezatlarımda 60 civarında kitap çıkar ve 2-3 bin liralık hasılat olur. Bu mezatta iki katı kitap çıkarttık ama 15 katı hasılat oldu. Toplamda 45 bin lira toplandı.”

- Advertisment -