Ana SayfaHaberlerPakistan Anayasa Mahkemesi güvensizlik oylamasının reddedilmesinin iptaline karar verdi: Oylama 9 Nisan’da...

Pakistan Anayasa Mahkemesi güvensizlik oylamasının reddedilmesinin iptaline karar verdi: Oylama 9 Nisan’da yapılacak

Pakistan Anayasa Mahkemesi, 3 Nisan’dan bu yana görüşülen ‘güvensizlik oylamasının iptali’ davasında kararını açıkladı.

Mahkeme, 3 Nisan’da Başbakan İmran Han’a karşı güvensizlik oylamasının reddedilmesinin iptali yönünde karar verdi ve o tarihten bugüne kadar alınan kararların geçersiz sayılmasına hükmetti.

Kararda, Ulusal Meclis Başkanı Asad Kayser’e 9 Nisan’da meclisi toplaması ve güvensizlik oylaması oturumunu gerçekleştirmesi çağrısı yapılırken, oylama ile Başbakan İmran Han’ın görevden alınması halinde meclisin yeni başbakanı seçeceğine ifade edildi.

Ne olmuştu?

Pakistan Başbakanı İmran Han’a karşı güvensizlik oylaması, Meclis Başkan Yardımcısı Kasım Suri tarafından Anayasa’nın 5. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle 3 Nisan’da reddedilmişti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi de bu kararın ardından Han’ın çağrısı üzerine, meclisi feshettiğini ve 90 gün içinde seçime gidileceğini açıklamıştı.

Han, güvensizlik oylamasının kendisine yönelik ABD’nin bir operasyonu olduğunu, Meclis Başkan Yardımcısı’nın ve Cumhurbaşkanı Alvi’nin bu oyunu bozduğunu söylemişti.

- Advertisment -