Ana SayfaHaberlerPeker hatırlattı, Narkotik açıklama yaptı: Kolombiya’dan gelecek uyuşturucu kimin?

Peker hatırlattı, Narkotik açıklama yaptı: Kolombiya’dan gelecek uyuşturucu kimin?

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın açıklamasında “Yürütülen adli soruşturmalardaki içerik ve iddiaların kamu davası açılmadan yetkisiz kişilerle paylaşılması ve elde edilen bilgilerin açıklanması ‘masumiyetin korunması’ ve ‘soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi’ ilkelerine aykırı olacaktır.” denildi. Narkotik’in açıklamasına yanıt veren Sedat Peker: “Kolombiya bilgi vermiyorsa DAE’ye başvurdunuz mu?”

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından, geçtiğimiz sene Kolombiya’da yakalanan ve Türkiye’ye geleceği öne sürülen 4,9 ton kokainle ilgili açıklama yapıldı.

Kolombiya’nın Buenaventura Limanı’nda Türkiye’ye gönderileceği öne sürülen 4 ton 900 kg kokainin yakalanmasıyla ilgili Kolombiya adli makamlarından henüz yanıt gelmediği duyurulan açıklamada, “Ceza hukuku dedikodu üzerine değil delille hareket eder. Ülkemizde adli soruşturmalar Cumhuriyet savcılarımız tarafından yürütülmektedir. Yürütülen adli soruşturmalardaki içerik ve iddiaların kamu davası açılmadan yetkisiz kişilerle paylaşılması ve elde edilen bilgilerin açıklanması ‘masumiyetin korunması’ ve ‘soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi’ ilkelerine aykırı olacaktır” denildi.

“Hani süper güçtük Kolombiya nasıl bilgi vermez?”

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın açıklamasına sosyal medya üzerinden yanıt veren Sedat Peker, Süleyman Soylu’nun Habertürk’teki programda pandemi nedeniyle Kolombiya’ya memur gönderemiyoruz dediğini hatırlatarak şunları kaydetti:

Oysa ki beni iade alabilmek için bulunduğum tüm ülkelere o gün bugündür devamlı görevli yollayabiliyorsunuz. Hani biz dünyadaki süper güçlerden biriydik? Kolombiya Devleti bizim ülkemize geleceği belli olan 5 ton kokainle ilgili bize nasıl bilgi vermez? Kolombiya polisleri bilgi vermiyorsa DEA veya başka bir uluslararası kuruluşa başvurdunuz mu? Bilgi istediniz mi?”

Sedat Peker geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından, “Kolombiya’dan gelen 4 ton 900 kilogram kokainin sahibi kim? Mersin Limanı’nda yakalanan 1 ton kokainin sahibi kim? İzmit körfezde yakalanan 500 kilogram kokainin sahibi kim?” diye sormuştu.

Peker, Mayıs ayında yayımladığı videosunda Kolombiya’dan gelecek kokainin yakalanmasından sonra uyuşturucu sevkiyatı için Venezuela üzerinden yeni bir rota oluşturulduğunu iddia etmiş ve bu yeni rotanın da eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım tarafından belirlendiğini öne sürmüştü. Erkam Yıldırım’ın, Peker’in Venezuela’da bulunduğunu iddia ettiği tarihlerde orada olduğunu gösteren fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine Binali Yıldırım’ın yaptığı “maske ve test kiti dağıtmaya gitti” açıklaması kamuoyunda çokça tartışılmıştı.

Kolombiya Savunma Bakanı Carlos Holmes Trujillo, yakalanan kokainin gideceği adresin Türkiye olduğunu sosyal medya hesabından duyurmuştu. 

- Advertisment -