Ana SayfaHaberlerPeker’den 42 dakikalık video: Ağar ve Pelikancıları suçladı

Peker’den 42 dakikalık video: Ağar ve Pelikancıları suçladı

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla evi basılan ve adamları gözaltına alınan Sedat Peker sessizliğini yayımladığı 42 dakikalık video ile bozdu. 1.5 yıldır yurtdışında olan Peker, kendisine yönelik operasyonun arkasında Mehmet Ağar ve Pelikancılar olduğunu söyledi. "Ben kızımın bir damla gözyaşına dünyayı yakarım, yakacağım da” diyen Peker, önümüzdeki günlerde Mehmet Ağar hakkında Acarkent’te silahlı çatışma, Altınbaş ailesine kumpas ve Mübariz Mansimov’un FETÖ’den tutuklanması gibi olayları anlatacağı yeni videolar yayınlayacağını açıkladı.

9 Nisan’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Sedat Peker suç örgütüne yönelik 63 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan 5 ilde operasyon düzenlemişti. Operasyonda eş zamanlı olarak gidilen 121 adresten biri de Beykoz’da Peker’in eşi ve çocuklarının yaşadığı villaydı.

Sedat Peker’in avukat olan eşi arama sırasında darp edildiğini, çocuklarına ağır silahlar doğrultulduğunu açıklamıştı.

Peker Berat Albayrak’ın kendisini yok etmek istediğini çektiği videoda söyleyerek iki yıl önce Karadağ’a yerleşmişti. Nisan ayında  Sedat Peker’in adı, Makedonya’da Interpol ve Üsküp’teki ABD Büyükelçiliği işbirliğiyle bir yıldan bu yana devam eden sahte pasaport ve kimlik belgeleri operasyonuna karışmış, Peker’in, Djadin Ademovski adıyla sahte pasaport edinerek oturma izni aldığı ortaya çıkmıştı.

Uzun süredir sessiz olan Peker, sessizliğini Youtube hesabına koyduğu video ile bozdu. Videoyu Twitter hesabından “Yapılan kanunsuzluklar gerçek güç sahiplerini saklamak için Mehmet Ağar ve Pelikancıların taşeronluğunda gerçekleştirildi” yazdı.

Peker’in videoda söylediklerinin bir bölümü şöyle:

“Kıymetli dostlarım, bildiğiniz üzere takriben bir senedir içinde bulunduğum şartlarla ilgili bir paylaşım yapmadım. Paylaşım yapmamızın sebebi kendisine saygı duyduğumuz bazı devlet büyüklerimiz “sana yapılan haksızlığın farkındayız, hak etmediğin şeyler yaşadım. Ancak önümüzdeki yılın yani bu yılın nisan ayında ülkede birçok değişiklikleri olacak, nisan sonrasında da benim Türkiye’ye davet edilip yaşadığım bu sıkıntılardan kurtulacağımı söylediler. Ama ben galiba yanlış anlamışım. Ben mevcutlu getirileceğimi bilmiyordum. Davet üzerine geleceğimi düşünmüştüm.”

“Tüm yaşananları samimi bir şekilde anlatacağım. Tabii bunu bir videoya sığdırmak mümkün değil. 9-10 tane video çekip, normal hayatıma devam edeceğim.”

‘Ben kızımın bir damla gözyaşı için dünyaya ateşe veririm ve vereceğim. Bu dünyayı vallahi yakacağım billahi yakacağım. Ben 1,5 yıldır yurtdışındayım. Benim evde olmadığım bilindiği halde evime onlarca polisle baskın yapılıyor. Eşim avukat olmasına rağmen özellikle seçilmiş iki özel harekatçı eşim kapıyı açınca duvara itiyorlar. Kızımın odasına uzun namlulu silahlarla giriyorlar. Buna Mehmet Ağar polisliği denir.”

“Bu bana yapılan operasyon derin devletimizin sayın başı olarak bilinen Mehmet Ağar ve da Pelikancılar olarak adlandırılan şu an hiçbir aktiviteleri olmadığı söylenen grup tarafından koordine edilmiştir. Ama taşeronluğu bunlar tarafından yapılmıştır. Düşünsenize Akit’ten Ulusal Gazete’ye kadar yazı işleri müdürlerinin kardeşim gibi onların da beni abi gibi sevdiği basın organlarında bile beni suç örgütü lideri olarak yazdırabilecek güç ancak basındaki Pelikancıların oluşturabileceği o gruba ait. Bunu bütün herkes biliyor. Benim kafama takılan en önemli sorulardan birisi şu: Mehmet Ağar yılların kurdu, yani hiçbir işinde iz bırakmaz. Onun yönettiği, onun yönlendirdiği her şeyiyle o kadar açık ki… Peki bunu neden yaptı? Bunun da elbette vardır bir sebebi. Taşeronluğunu yapmış olduğu bu organizasyonlar ona bu taşeronluğu verenleri belki mutlu etmiştir: Ya da kendisini hedefe koyup payeler almak istemiştir. Çıkarımlarda bulunmak istemiştir. Derin devletimizin başı ya! Ama ben bir tek devlet tanırım TC Devleti. Öyle derini derinsizini anlamam….Ben bu olayların içinde yaşadım gençliğimin ilk yıllarından beri. Birçok şeye şahit oldum, içindeydim zaten. Beni mi korkutacaksınız? Derin devletmiş, vay! Göreceğiz derinliğinizi. Ne kadar derinmişsiniz hep beraber göreceğiz.”

“Önümüzdeki günlerde böyle yayınlara devam edeceğim. Suç örgütü nasıl kurulur diye sayın Mehmet Ağar’ın 90’larda bizlere yaptırılan, yaptırılmak istenenlerden ziyade bu zamanlarda işlenen mesela Acarkent’te yaşanılan silahlı ateşleme olayı nasıl kapattırdın, o silahlı ateşleme olayı nasıl oldu? Bunların hepsini konuşacağız. Bunlar afaki laf değil, telefon sinyalleriyle çok rahat bir şekilde iki müfettişin iki saniye anlayacağı şekilde anlatacağım. Altınbaşları (Altınbaş Holding) nasıl komployu kurup Emniyet’e aldırıp parayı almak için nasıl tezgah kurduğunu, sonra tezgahın nasıl bozulduğunu anlatacağım. Şimdi o aileye nasıl el altından dosya hazırlatıldığını anlatacağım, intikam için.”

“Ya da Mübariz Mansimov. Dünyanın en değerli adamlarından biri. Hiç yan yana gelmedim ama Türkçülük Turancılık davasına hizmetlerini hep duydum. Sen hiç bir şeyken, itibarın gitmişken seni yanına aldı, sana itibar verdi.  Para verdi. Sen gidip bazılarıyla anlaşıp FETÖ’cü diye adamı içeri attırdın. Mübariz, FETÖ’cülük. Buna deliler bile inanmaz ama yapıldı bu ülkede. Adamın, milyar dolarlık yerini aldınız, el koydunuz. Bodrum’daki marina. Ya sen devlet memuruydun. Sen nasıl alabildin o milyarlarca dolarlık yeri. Ama doğru sen üzerine almadın. İkili anlaşmalarla, senin yüzden garanti altına alındı. O Azerilerin üzerine yapıldı değil mi? Bunların hepsini uzun uzun konuşacağız. Normal bir adamı nasıl FETÖ’cü yapıp mallarına çöktüğünü…”

- Advertisment -