Ana SayfaHaberlerSedat Peker’i Djadin Ahmedovski yapanlara operasyon!

Sedat Peker’i Djadin Ahmedovski yapanlara operasyon!

Berat Albayrak'ın kendisini yok etmek istediğini çektiği videoda söyleyerek iki yıl önce Karadağ’a yerleşen Sedat Peker’in adı, Makedonya’da Interpol ve Üsküp’teki ABD Büyükelçiliği işbirliğiyle bir yıldan bu yana devam eden sahte pasaport ve kimlik belgeleri operasyonuna karıştı. Peker’in, Djadin Ademovski adıyla sahte pasaport edinerek oturma izni aldığı ortaya çıktı.

Makedonya’da muhalefetin, hükümeti Balkanlarda yasadışı faaliyetlerde bulunan kişilere yüzlerce sahte Makedon pasaportu dağıtan suç şebekesinin arkasında olmakla suçlayan basın açıklamalarından bir gün sonra, söz konusu çeteye sahte pasaport ve kimlik belgeleri temin ettiği iddia edilen en az 9 polis memuru tutuklandı.

Muhalefet lideri Hristijan Mickoski’nin hafta başında basına yaptığı açıklamalarda yeralan iddialardan bir tanesine göre, Sedat Peker de sahte pasaport alan kişiler arasında bulunuyor. Bu iddiaya göre, Sedat Peker Üsküp’ü oturum yeri gösterdi. Djadin Ademovski adıyla sahte bir Makedon pasaportu ve kimlik kartı aldı. Mickoski, bu bilgilerin kendisine ihbarcılar tarafından iletildiğini ve elinde kanıtların bulunduğunu söyledi.

Mickoski “Mafya davası” adını verdiği dosyayı açıklarken, hükümetin Balkanlardaki uyuşturucu patronlarına yuva ve koruma sağladığını ileri sürdü. Ülkenin “organize suç, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve şiddetten aranan ciddi suç örgütlerinin lojistik merkezi” haline geldiğini iddia etti.

Makedon polisi ise, Mickoski’nin basın toplantılarının bir yıldır süren polis soruşturmasını tehlikeye attığını söyledi.

Sedat Peker, 18 Ocak’ta Makedonya’da tutuklanmış ancak daha sonra komşu Kosova’ya sınır dışı edilmişti. Balkan Insight’ın edindiği bilgiye göre, Peker Kosova pasaportuna sahip olmamakla birlikte Kosova’da geçici iş ve ikamet izniyle bulunuyor.

Sedat Peker’in Üsküp’teki ikameti sırasında Karadağlı Boşnak ileri gelenler ile Makedonya, Arnavutluk ve Kosova’daki Arnavut ve Türk kökenli siyasi liderlerle temasta olduğu ifade ediliyor.

Berat Albayrak’la ters düştüğü için ülkeyi terk ettiğini açıklamıştı

- Advertisment -