Ana SayfaDış HaberPrigozhin’in uçağı nasıl ‘düştü?’: “Uçak havadayken yanmaya başladı”

Prigozhin’in uçağı nasıl ‘düştü?’: “Uçak havadayken yanmaya başladı”

Wagner lideri Prigozhin’in öldüğü uçağın nasıl düştüğü ile ilgili Rus devlet ajansının haberinde, uçağın yere düştükten sonra yanmaya başladığı vurgulandı. Ancak tanınmış bilim ve havacılık muhabiri Miles O'Brien, uçağın havadayken çok fazla duman çıkarttığına dikkat çekiyor: “Uçakta bir patlayıcının infilak etmesi ya da uçağın bir füze tarafından vurulması ile bu mümkün”

Wagner lideri Yevgeny Prigozhin ve diğer Wagner yöneticilerinin Moskova’dan St. Petersburg’a yolculuk yaptıkları jet uçağının Moskova yakınlarında düşmesi, beraberinde birçok iddia ve şüpheyi de getirdi.

23 Haziran’da isyan başlatıp Moskova’ya doğru ilerleyişe geçen Prigozhin liderliğindeki Wagner güçleri, yaklaşık 24 saat sonra varılan uzlaşma sonucu yürüyüşü durdurmuş ancak Kremlin’le araları bozulmuştu.

Rusya devlet haber ajansı TASS; uçağın düştükten sonra yere çarpmanın etkisiyle yanmaya başladığını bildirdi.

ABD’nin tanınmış bilim ve havacılık muhabiri Miles O’Brien ise uçağın düşme görüntüleriyle ilgili CNN’e yaptığı değerlendirmede, uçağın havadayken yanmakta olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Dönerek hızla aşağıya iniyor ve çok fazla duman çıkarıyor. Yani bu yanmakta olan bir uçak. Ve görünüşe göre bazı yapısal parçalar, aerodinamik yüzeyler kayıp.”

“Bunun gibi bir uçak çok olağandışı bir şey olmadan böyle ani bir şekilde düşmez” diye O’Brien, bunun uçakta bir patlayıcının infilak etmesi ya da uçağın bir füze tarafından vurulması gibi uçağın içinde ya da dışında meydana gelen bir patlamadan kaynaklanabileceğini ekledi.

ABD Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) eski güvenlik müfettişlerinden David Soucie de görüntülerde uçağın sadece bir kanadı kalmış gibi göründüğünü belirterek uçağın vurulması ihtimalinin gerçekçi olduğunu söyledi.

- Advertisment -