Ana SayfaHaberlerEkonomiRÖPORTAJ | Kerim Rota, Bakan Yardımcısı Nebati'nin 11 tweet’lik yeni ekonomi programını...

RÖPORTAJ | Kerim Rota, Bakan Yardımcısı Nebati’nin 11 tweet’lik yeni ekonomi programını değerlendirdi

"19 yıllık bir iktidar döneminin 18,5 yılı içerisinde istediklerinizi yapamadıysanız ciddi bir vesayet altındasınız demektir", “Berat Albayrak sayesinde Türkiye'ye gelmiş olan yabancı yatırımcılar çoktan göç ettiler. Başbaşayız. O yüzden manipülatif bir atak gelmez", "Yardımcısı 11 tweet atarken Bakan Elvan’ın sosyal medya paylaşımları iki tane taziye mesajından ibaret. Biri Sezai Karakoç, diğeri vefat eden eski bir milletvekili için.”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Merkez Bankası’nın Kasım ayında da faiz indirmesinin ardından başlayan döviz kuru krizi hakkındaki sessizliği devam ediyor.

Elvan’ın sessizliği sürerken, yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden bir flood paylaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ekonomik kurtuluş savaşı” çıkışının altını doldurmaya ve yaşanan krizi açıklamaya çalıştı.

Nureddin Nebati, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığı ile biliniyor ve kulislerde ismi sık sık Lütfi Elvan’ın yerine geçecek kişi olarak anılıyor.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Nebati’nin 12 tweet’ten oluşan zincirini Serbestiyet’e değerlendirdi:

“Devlet hiyerarşisi açısından garip bir çıkış oldu. Son haftalarda Dolar/TL kuru 9,5’ten 12,5’e çıkana kadar yani Türk Lirası’nın %25’e yakın bir değer kaybının olduğu noktada Sayın Bakan Lütfi Elvan’ın sosyal medya paylaşımları iki tane taziye mesajından ibaret. Biri Sezai Karakoç Beyefendi için, diğeri ise vefat eden eski bir milletvekili için. Bakan tarafından bir açıklama yapılmadan bakan yardımcısının böyle bir çıkış yapması, devlet hiyerarşisi açısından alışılmadık bir durum.

“Eğer Lütfi Elvan bu paylaşımın arkasındaysa çıkıp bunu söylemesini de isterim. Bunun bir devlet aklı mı, yoksa bir bürokratın kendi bakanını bypass etmek için cumhurbaşkanına mektubu mu olduğu konusunun açıklığa kavuşması iyi olur.”   

Kerim Rota’nın Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nuredddin Nebati’nin tweet’lerini tek tek değerlendirdiği ve yorumladığı Serbest TV yayınını izlemek için:

- Advertisment -