Ana SayfaHaberlerDünyaRusya’daki kısmi seferberlik ilanının ardından Türkiye’ye uçak biletleri tükendi

Rusya’daki kısmi seferberlik ilanının ardından Türkiye’ye uçak biletleri tükendi

Bugün (21 Eylül) Rusya’da ilan edilen kısmi seferberliğin ardından Moskova’dan Türkiye’ye gerçekleştirilecek uçuşlara ait biletler hızla tükendi. Birkaç gün sonraki uçuşların bilet fiyatları ise yaklaşık beş katına çıktı. Ortalama 30 bin ruble (9 bin TL) olan bilet fiyatları şu anda 170 bin rubleyi (51.300 TL) aşmış durumda.

Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün (21 Eylül) Rus televizyonlarından yayımlanan konuşmasıyla Rusya’da kısmi askeri seferberlik ilan edildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını söyledi.

Putin’in Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya’da düzenlenecek “Rusya’ya katılma” referandumunu destekleyeceğini söylemesinin ardından dün (20 Eylül) çıkan askeri seferberlik ilan edileceği söylentileri ile birlikte ülkeden kaçış seferberliği yaşandı. Kısa süre içinde yakın tarihli Türkiye uçuşlarının biletlerinin çoğu tükendi ve mevcut biletlerin fiyatları yükseldi.

Moskova’dan İstanbul’a bugün ve yarın (22 Eylül) yapılacak uçuşların biletlerinin tamamı tükendi. Bilet bulunabilen en yakın tarihli uçuş Cuma (23 Eylül) günü. Ortalama 30 bin ruble (9 bin TL) olan bilet fiyatları ise şu anda 170 bin rubleyi (51 bin TL) aşmış durumda.

Daha sık tercih edilen Moskova – Antalya uçuşlarının biletleri de hızla tükeniyor. Bugün ve yarın (22 Eylül) Moskova’dan Antalya’ya gidecek tüm uçakların biletleri kısmi seferberlik ilanının ardından tükendi.

23 Eylül Cuma günü kalkacak uçak için kalan son biletler ise 83.796 ruble (25 bin TL) karşılığında satılıyor. En yakın tarihli 4 gün sonra kalkacak uçak bileti ise 170 bin ruble (51.400 TL).

- Advertisment -