Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar Marmara denizindeki müsilaj sorununu bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Twitter kullanıcıları bulundukları yerden fotoğraflar göndererek durumun vahametine dikkat çekmeye çalışıyor. Durumun ciddiyetine dikkat çekmeye çalışan Twitter hesaplarından küçük bir derleme yaptık.
“Kocaeli Gebze Eskihisar’ın bugünkü hali. Deniz salya kusmaya devam ediyor.
Yüzbinlerce yılda oluştu, yirmi yılda sanayi lağımı yapıldı. Görmüyorlar, duymuyorlar. #MarmaraDeniziÖlüyor”
“Deniz yüzeyini kaplayan müsilaj tabakasının üst kısmı kuruyor ve esnek bir yapıya dönüşüyor. Multimetre probu birden batmıyor suya.”
“Erdek’te denizin manzarası. Ne yazık ki!”
“Erdek Kapıdağ Yarımadası Narlı sahilinde de durum bu. Deniz, göz görebildiğince salyayla kaplı. Çevredeki midye çiftliklerinde ölümler başladı.”
https://twitter.com/kuzeyormanlari/status/1398549196777656320
“Burası da Gelibolu
Deniz salyası akıntının çok yüksek olduğu Çanakkale Boğazı’na bile tutunmuş durumda.
Görmüyor, duymuyorlar #MarmaraDeniziÖlüyor”
“Burası da Yalova Şenköy’den Marmara Denizi’nin can çekişen hali.
Deniz salyası Önemli Doğa Alanı (ÖDA) olan Armutlu Yarımadası’nın kıyılarını da kaplamış durumda.
Görmüyorlar, duymuyorlar. #MarmaraDeniziÖlüyor”
“Yalova/Çınarcık… #MarmaraDeniziÖlüyor”
Ne olmuştu?
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.