Ana SayfaHaberlerSaraçhane’de ‘Irkçılık karşıtı’ miting yapıldı, protestoculara Abide-i Hürriyet’te izin verilmedi

Saraçhane’de ‘Irkçılık karşıtı’ miting yapıldı, protestoculara Abide-i Hürriyet’te izin verilmedi

ÖZGÜR-DER tarafından organize edilen ve duyurusu yapıldıktan sonra medyada bazı Türkçü grupların hedefi haline gelen ‘Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim’ mitingi Saraçhane Parkı’nda yapıldı. Eylem öncesinde ve eylem sırasında alan alana girerek mitingi protesto etmek isteyen kişilere polis müdahale etti. Bugün Saraçhane’de yapılacağı duyurulan ama izin verilmeyince Şişli Abide-i Hürriyet’e taşınan ırkçılık karşıtı mitingi protesto eylemine ise polis izin vermedi.

ÖZGÜR-DER tarafından düzenlenen ırkçılık ve mülteci düşmanlığıı karşıtı miting İstanbul-Fatih’teki Saraçhane Parkı’nda yapıldı.

Eyleme içerisinde Türkiyeli/Suriyeli STK temsilcileri ve insan hakları aktivistlerinin de bulunduğu bir grup katıldı.

Miting öncesinde Serbestiyet’e konuşan Suriyeli Türkiye vatandaşı ve insan hakları aktivisti Taha Elgazi şunları söyledi:

“Artan ayrımcı söylemler sonucu son 1 ayda 3 Suriyeli ırkçı saldırı ile hayatını kaybetti. Bu eylem, ırkçılığa ‘dur’ demek için.”

Mitingde konuşan ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise ırkçılığın mide bulandıran bir şey olduğunu, devletin ırkçı, ayrımcı ve nefret söylemlerine kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi.

Eylem öncesinde ve eylem sırasında alan alana girerek mitingi protesto etmek isteyen kişilere emniyet müdahale etti.

Saraçhane’de miting gerçekleşirken, ilk başta yine Saraçhane’de düzenleneceği duyurulan fakat daha sonra Şişli Abide-i Hürriyet’e kaydırılan karşı eyleme ise polis izin vermedi.

- Advertisment -