Ana SayfaÖZEL HABERSEÇİM2024 | ‘Sakin Şehir’ Taraklı’da heyecanlı seçim: AK Partili eski başkan, Cumhur...

SEÇİM2024 | ‘Sakin Şehir’ Taraklı’da heyecanlı seçim: AK Partili eski başkan, Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayına karşı bağımsız aday oldu

Sakarya’nın Cittaslow (Sakin Şehir) ünvanlı küçük ve tarihi Taraklı ilçesi, 31 Mart’ta kıyasıya bir seçim rekabetine hazırlanıyor. 3 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2019’da AK Parti’nin ilçede MHP adayını destekleme kararının ardından görevi bırakan Tacettin Özkaraman, ilçede AK Parti’nin yine mevcut MHP adayını destekleme kararı alması üzerine seçime bağımsız aday olarak katılma kararı aldı.

2004-2019 yılları arasında AK Parti’den 3 dönem üst üste Taraklı Belediye Başkanı seçilen Tacettin Özkaraman, partisinin ittifak kararı doğrultusunda MHP’ye bıraktığı ilçede belirlenen adaya tepki göstererek bağımsız aday oldu.

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde 3 dönem üst üste görev yapan Tacettin Özkaraman, ilçede sevilen bir isim.

Tacettin Özkaraman.

2019 yılında partisinin 3 dönem kuralı ve MHP ile ittifak doğrultusunda ilçede MHP’nin adayını destekleme kararı sonucunda tekrar aday olmayan Tacettin Özkaraman, 2024 yerel seçimlerinde bağımsız aday oldu.

2019’da AK Parti ve MHP’lilerin oyları ile seçilen belediye başkanı İbrahim Pilavcı’nın seçildikten sonra ittifak ruhuna uygun hareket etmediğini söyleyen Özkaraman yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bizler Akparti ilçe teşkilatı ve meclis üyelerimizle birlikte seçim çalışmalarının tamamına katılarak MHP adayına oy istedik. Seçimlerde Akparti seçmenleri partimizin kararına uyarak tam destek verdi.

Buna rağmen seçimden hemen sonra ittifak ruhu unutularak Akparti yok sayıldı. Şahsım olarak seçilen başkan tarafından yapılan eleştirelerin hedefi oldum. MHP’den aday olup seçilen başkan sadece Akpartililerle değil, MHP’liler ve MHP ilçe teşkilatındaki bazı arkadaşlarla da problem yaşadı.

Ayrıca, Taraklı için başlattığımız çalışmalar sekteye uğradığı gibi, ilçemiz için olmazsa olmazı turizm baltalanır hale geldi.”

Taraklı Belediye Başkanı ve yeniden MHP’nin adayı olan İbrahim Pilavcı.

Aday olması için AK Partili ve MHP’li birçok vatandaşın kendisine talepte bulunduğunu söyleyen Özkaraman, “Cumhur ittifakından seçilen bir başkana yakışmayan, üstenci bakış ve nobran tavırlardan kurtulmak ve ittifakımızın düsturu olan samimi, güleryüzlü, kucaklayıcı, icraatçı, paylaşımcı, şeffaf belediyecilik anlayışını hakim kılmak, Taraklı’da Türkiye’nin Yüzyılı’na uygun icraatlar yapmak için Bağımsız aday olmak durumunda kaldım” dedi.

Adaylığının “Asla AK Parti ve MHP yönetiminin ittifak kararına isyan değil, gösterilen adaya seçmenin gösterdiği tepkinin sonucu” olduğunu söyleyen Tacettin Özkaraman’ın seçimde yeniden belediye başkanı seçilmesi ihtimali oldukça yüksek görülüyor.

- Advertisment -