Ana SayfaHaberlerGündemSERBEST ZAMANLAR | Kıraathane’de kitap şenliği var

SERBEST ZAMANLAR | Kıraathane’de kitap şenliği var

Kapılarını 2018’de açan Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi Türkiye’nin ilk okuma evi. Konuşmalardan şiir gecelerine, kitap sohbetlerinden okuma tiyatrolarına, her yaşa uygun pek çok etkinliğin düzenlendiği bu güzide yer, 09-16 Eylül tarihlerinde 30 bağımsız yayınevinin katılımı ile gerçekleşen Kıraathane Kitap Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor. Şenlik kapsamında yayınevlerinin stantlarında kitap satışları yapıldığı gibi, şiir dinletileri, seminerler ve konferanslar da düzenleniyor.

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi tarafından bu yıl dördüncü kez Kıraathane Kitap Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor.

Aralarında Avesta, Aras, İstos gibi yayınevlerinin bulunduğu 30 bağımsız yayınevinin katılımı ile gerçekleşen şenliğin mottosu: Kitapları yaşatmak, kitaplarla yaşamak isteyen herkesin şenliği.

9 Eylül Cuma günü gerçekleşen açılış partisinin ardından Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi binasının giriş, bir, iki ve üçüncü katlarında yayınevlerinin stantları, aynı binanın beşinci katında ise yazarlarla söyleşiler, kitap sohbetleri, şiir dinletileri ve edebiyat konuşmaları kitapseverleri bekliyor.

Bu yıl, önceki şenliklerden farklı olarak Aras yayınlarının Yesayan Salonu’nda ve istos yayınevinin ofisi de çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

10 Eylül Cumartesi günü başlayan şenlik kapsamında Kıraathane binasındaki kitap stantları 10-11 Eylül ve 17-18 Eylül Cumartesi-Pazar günleri 11:00-20:00, hafta içi 12 Eylül’den 16 Eylül’e kadar ise her gün 14:00-20:00 saatleri arasında ziyaretinize açık.

Hem bu kitap şenliğini gezerek kitaplar arasında kaybolmak hem de hepsi ücretsiz olan birbirinden kaliteli edebiyat etkinliklerine katılmak için 16 Eylül’e kadar Beyoğlu – Asmalımescit’teki Kıraathane İstanbul’u ziyaret etmeyi ajandanıza eklemeyi unutmayın.

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin adresi: Asmalımescit Mahallesi, Yemenici Abdüllatif Sokak 1, 34430, Beyoğlu.

  • Tarihi Yarımada Bisiklet Turu için kayıtlar başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir organizasyonu olan Spor İstanbul tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Tarihi Yarımada Bisiklet Turu için kayıtlar başladı.

16 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan turun güzergahı İstanbul’un en güzel manzaralarına sahip olan Tarihi Yarımada’nın çevresinden oluşuyor.

Yenikapı’da kurulacak etkinlik alanından başlayacak turun güzergahı şu şekilde:

Kumkapı – Çatladıkapı Geçidi – Sirkeci – Eminönü – Unkapanı – Cibali – Fener – Balat – Fener – Cibali – Unkapanı – Sirkeci – Gülhane Parkı Sahil Girişi – Gülhane Parkı Tramvay Çıkışı – Sultanahmet Meydanı – Ayasofya Camii – Küçük Ayasofya Caddesi – Aksakal Sokak – Kennedy Caddesi – Çatladı Kapı – Kumkapı – Yenikapı.

Tur, 18 yaşından büyük herkesin katılımına açık. Tek şart, tur için kayıt yaptırmış olmak. Kayıt ücreti 20 TL ve 1000 kişilik kontenjan ayrıldığı için bir an önce kayıt yaptırmanızda fayda var.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Tarihi Yarımada Bisiklet Turu’na katılan biri olarak şunu söylemeliyim ki; eğer bisiklet sürmeyi seviyorsanız sakın bu turu kaçırmayın ve hep birlikte İstanbul’un bisiklet dostu bir şehir olması için kuvvetli bir mesaj verelim.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için:

https://spor.istanbul/tarihi-yarimada-bisiklet-turu/
  • Şehri Uyandıran Festival: 8. İstanbul Coffee Festival 6-9 Ekim’de KüçükÇiftlik Park’ta

İstanbul’da 8. kez, “Şehri Uyandıran Festival” mottosuyla düzenlenecek olan İstanbul Coffee Festival, 6-9 Ekim tarihleri arasında İstanbullularla buluşacak.

KüçükÇiftlik Park’ta düzenlenecek olan festival kapsamında konserler, seminerler, workshop / atölye çalışmaları yer alacak.

Eğer siz de benim gibi kahve tutkunuysanız, farklı kahveleri denemek, kahve demleme yöntemlerini öğrenmek ve bunların yanı sıra keyifli konserlerle eğlenmek istiyorsanız bu festival tam size göre.

Ayrıntılı bilgi için İstanbul Coffee Festival’in Instagram hesabı:

https://www.instagram.com/istanbulcoffeefestival/
- Advertisment -