Ana SayfaHaberlerSinan Ateş suikastının keşifçisi de gasp ve uyuşturucudan sabıkalı çıktı

Sinan Ateş suikastının keşifçisi de gasp ve uyuşturucudan sabıkalı çıktı

İsmail Saymaz, Sinan Ateş suikastında “keşifçi” olduğu iddia edilen zanlı Suat Kurt’un daha önce gasp ve uyuşturucu madde kullanmaktan sabıka kaydı olduğunu yazdı: “Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Ocak 2013'te kararını açıkladı. Kurt'a yağma suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Bu ceza kesinleşti. Ne var ki Kurt, bir daha tutuklanmadı!” Suikastı organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep’in, tetikçi olarak suçlanan Eray Özyağcı’nın, suikast öncesi Çep’e para gönderdiği tespit edilen zanlı Ufuk Köktürk’ün de adi suçlardan sabıkalı oldukları ortaya çıkmıştı.

Sözcü’den İsmail Saymaz, bugünkü (19 Haziran) yazısında Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastında “keşifçi” olduğu iddia edilen zanlı Suat Kurt’un sabıka kaydını yazdı.

Saymaz, Suat Kurt’la ilgili şu bilgileri verdi:

“Gebze’de 20 Nisan 2011’de Animal Kavşağı’nda yapılan trafik kontrolü sırasında Kurt ve arkadaşı durduruldu. Kurt’un üzerinden altı adet beyaz kağıda sarılı esrar bulundu. İki kişide toplam 9.9 gram uyuşturucu çıktı. Kurt’a uyuşturucu madde kullanmaktan 10 ay hapis verildi. Bu ceza 6 bin TL’ye çevrildi. Bu birinci sabıkası.

İkincisi… Gebze’de, 12 Nisan 2012’de 17 yaşındaki T.A. okuldan çıkmış eve doğru yürürken önünü Kurt kesti. Kurt, ‘Seninle yürüyelim, kitap vereceğim’ dedi. Yürüdükleri sırada Kurt, ‘Saat kaç?’ diye sordu. T.A. telefonunu çıkardı. Kurt, bıçak gösterip telefonu aldı. T.A., ifadesinde ‘Şahıs bıçağı çıkararak, telefonu istedi. Büyük olduğu için korktum ve verdim. O da koşup uzaklaştı’ dedi. Kurt, bıçak göstermediğini, paraya ihtiyacı olduğu için ‘Şarj edeceğim’ bahanesiyle alıp sattığını savundu. Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Ocak 2013’te kararını açıkladı. Kurt’a yağma suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Bu ceza kesinleşti. Ne var ki Kurt, bir daha tutuklanmadı!”

Doğukan Çep dört yıldır firariydi

Suikastın başka zanlıları arasında da sabıkalı ve firari isimler olduğu ortaya çıkmıştı.

Suikastın organizasyonunu yaptığı iddia edilen Doğukan Çep, 2013’te Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucuya karşı düzenlene yürüyüşe ateş açılması üzerine ateş açılması sonucu öldürülen Hasan Ferit Gedik cinayetinden hüküm giymişti.

2018’de hükmü kesinleşen Doğukan Çep, Sinan Ateş suikastı işlendiğinde dört yıldır aranıyordu. Doğukan Çep’in Hasan Ferit Gedik cinayetindeki avukatlığını, Sinan Ateş soruşturmasının bir başka tutuklu zanlısı Serdar Öktem yapmıştı. Serdar Öktem, 2015’te MHP’den milletvekili adayı olmuş ve mevcut Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın göreve gelmesinden sonra Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Doğukan Çep (solda), Ufuk Köktürk (sağda)

Ufuk Köktürk’ün 20 yıl hüküm giydiği ortaya çıkmıştı

Suikasttan önce Doğukan Çep ve diğer zanlılara, eşinin hesabından para gönderdiği iddia edilen zanlı Ufuk Köktürk’ün de 2013’te Çekmeköy Ülkü Ocağı Başkanı olduğu dönemde, müdahale ettiği bir lise kavgasında 17 yaşındaki Kurtuluş Kaya’yı öldürdüğü için 20 yıl hüküm giydiği, ancak 20 ay tutuklu kaldıktan sonra bir daha cezaevine girmediği ortaya çıkmıştı.

MHP İstanbul il yönetiminde olan Ufuk Köktürk soruşturmaya dahil edildikten sonra adı MHP’nin sitesinden çıkartılmıştı. Ufuk Köktürk’ün avukatlığını da zanlılardan Serdar Öktem yapmıştı.

Ufuk Köktürk.

Tetikçi Eray Özyağcı’nın sabıka kaydı: kapkaç, şantaj, hırsızlık…

Saymaz, 30 Ocak’ta da suikastın tetikçisi olarak suçlanan zanlı Eray Özyağcı’nın sabıka kaydını yazmıştı. İlk sabıkasını 15 yaşında şantajdan alan Eray Özyağcı’nın 18’ini doldurana kadar kapkaç ve hırsızlıktan 16 yıl 10 ay kesinleşen ceza aldığını ancak 5 Ağustos 2015’ten 16 Mart 2016’ya kadar yalnızca yedi ay tutuklu kaldığını aktartmıştı.

Eray Özyağcı.

- Advertisment -