Ana SayfaHaberlerSinan Ateş davasında beş müebbet: Karar öncesi abla Ateş’e saldırı

Sinan Ateş davasında beş müebbet: Karar öncesi abla Ateş’e saldırı

Sinan Ateş cinayeti davasında kararları açıklanmadan önce bahçede oturan Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş, yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan gözaltına alındı. Ayşe Ateş: “Devlet Bahçeli'nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi Bugün fiziki müdahale oldu, yarın ateşli silah kullanılmayacağı meçhul.” Açıklanan kararda 5 sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Sincan’da Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ateş cinayeti davası duruşmalarının arasında bahçede oturan Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş, yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan göz altına alındı. Yumruklu saldırıya uğrayan Selma Ateş saldırıdan kısa süre sonra aynı bahçede gazetecilere konuştu:

“Bu saldırıya uğrayacağımı biliyordum”

“Masanın başında oturuyordu. Ben yan taraftayım. Eşimle yan yanayız. Birisi geldi, arkadan saldırdı. Anlamadım. Bir anda saldırdı. Saldırınca eşim de beni korumak için hemen karşılık verdi. Tam arka kısımda videoya alıyormuş birileri. Bu saldırıya uğrayacağımı biliyordum. Hepimiz biliyoruz. Daha öncesinde sinyallerini verdiler.  Biz bunu her görüşmemiz de her konuşmamız da söylediler. Bakın dedik bize saldırı var. Bize hem sosyal medya hesaplarından hem fiziksel olarak saldırdılar. Saldırının bu kadar aleni, polisin içinde yapılması ve kararın verileceği anda yapılması bize ‘adalet nerede?’ sorusunu sorduruyor.

Sinan Ateş’in annesi: “Daha ne istiyorlar? Hayatımı verdim” diye ağlayarak fenalaştı.

Sinan Ateşin eşi Ayşe Ateş saldırıdan sonra gazetecilere konuştu:

“Hepimizi öldürün, rahatlayın. Kahrolsun böyle düzen!”

“Birileri çıkıp kürsülerden bizi tehdit ederse işte sonuçları böyle olur. Sinan’ı öldürdünüz yetmedi, sıra bize mi geldi? Savunmasız insanlara saldırmak hangi kitapta yazar? Yeter artık, yeter! Buramıza kadar geldi. Herkes kendine gelsin. Bu hiçbir kitapta yazmaz. Ne adamlıkta ne insanlıkta yer var. Hem suçlusunuz hem güçlü. Hepimizi öldürün rahatlayın Sinan’ı öldürdünüz. Bizi de öldürün, siz de rahatlayın biz de. Yeter ya, Kahrolsun böyle düzen!”


Saldırıdan sonra X hesabından yaptığı açıklamada Ayşe Ateş:

“ Devlet Bahçeli’nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi Bugün fiziki müdahale oldu, yarın ateşli silah kullanılmayacağı meçhul Gerçeği bile bile yalan konuşup iftira atacak kadar midesiz, bir kadına saldıracak kadar haysiyetsiz ve şerefsizler.

“Soyumuzu mu kurutacaklar?”

Bugün fizikî müdahale gerçekleşti. Yarın ateşli silahla saldırı gerçekleşmeyeceğinin garantisi var mı? Onca polisin arasında, adliyenin bahçesinde bunu yapanlar yarın bir gün sokakta yalnız yürürken neler yapmaz.

 Sinan’ı aldılar, Musa Baba’mızı aldılar, şimdi sıra Saniye Anne’mizde mi, Sinan’ın kardeşlerinde mi? Soyumuzu mu kurutacaklar? Bu katillere, vandallara, vahşilere kim dur diyecek?”

Saldırıdan sonra Ayşe Ateş, davayı takip etmek için duruşuma salonunda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü.

Sinan Ateş davasında kararlar açıklandı

Azmettirici Tolgahan Demirbaş, Doğukan Çep, Vedat Balkaya, Suat Kurt ve Tetikçi Eray Özyağcı ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ve Zekeriya Asarkaya hakkında beraat kararı verildi.

 Polis Aşkın Mert Gelenbey, polis Muratcan Çolak ve Ülkü Ocakları yöneticisi Emre Yüksel’e 18 yıl hapis cezası verildi.

“Burada ayakçılar yargılandı”

Sinan Ateş davasında verilen karar sonrası konuşan Ayşe Ateş:

“Burada ayakçılar yargılandı. Biz adalet istiyoruz. Hiçbir yere gitmiyorum, sonuna kadar adalet yürüyüşünü, her bir suçlu cezasını bulana kadar devam ettireceğim. Göreceğiz bakalım el mi yaman bey mi yaman!”

Verilen karar sonrası Kılıçdaroğlu:

“Tetikçiler cezalarını aldı ama Sinan Ateş niçin öldürüldü? Bunun yanıtını henüz almış değiliz. Bu dava burada bitmedi, asıl faillerin bulunması, talimatın kimler tarafından verildiğinin öğrenilmesi için ikinci davayı bekliyoruz.”



- Advertisment -