Ana SayfaHaberlerSınırdan kaçak geçen 24 yaşındaki Afgan kadına tecavüz eden iki sözleşmeli ere...

Sınırdan kaçak geçen 24 yaşındaki Afgan kadına tecavüz eden iki sözleşmeli ere hapis cezası: Toplam 69 yıl 7 ay

Van’ın Saray ilçesinde Türkiye’ye yasadışı yollardan giren Afganistanlı mülteci Leyla M.’ye (24) tecavüz ettiği suçlamasıyla iki sözleşmeli er Ahmet Can D. ile Oğuzhan K., “cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından suçlu bulundu. Ahmet Can D. ve Oğuzhan K. hakkındaki soruşturma, karakol komutanı teğmen B.B.’nin çığlık atarak yeniden sınırı geçen Leyla M.’nin başından geçenleri kendisinden dinlemesiyle başlatılmıştı.

Van’ın Saray ilçesinde sınır karakolunda 5 Ocak 2023 tarihinde görevli olan ve aynı gün Leyla M. (24) adlı Afganistan’dan Türkiye’ye yasadışı giriş yapan kadına deport işlemi sırasında tecavüz ettiklerini suçlamasıyla tutuklanan iki sözleşmeli askerin davasında karar çıktı. Askerlerden biri 32 yıl 6 ay, diğeri de 37 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gazeteci Ruşen Takva’nın haberine göre, tutuklu olarak yargılanan askerlerden Ahmet Can D.’nin “cinsel istismar” suçundan suçlu bulunarak 22 yıl 6 ay, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 9 yıl olmak üzere toplam 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Oğuzhan K. ise “cinsel istismar” suçundan 28 yıl 1 ay, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 9 yıl olmak üzere toplam 37 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Ne olmuştu?

Ruşen Takva’nın olayla ilgili iddianameden bilgileri aktardığı 20 Ocak 2023 tarihinde Serbestiyet’te yayımlanan haberine göre; iki sözleşmeli er, mülteci grubundan ayırdıkları 24 yaşındaki Leyla M.’ye tecavüz etti ve ardından İran topraklarına itti.

Leyla M. bir süre sonra Türkiye tarafına doğru çığlık atarak koşmaya başladı. Dinlenme alanında bulunan diğer askeri personelin çığlık seslerini duymasıyla karakola getirilen kadın, burada karakol komutanı teğmen B.B.’ye başına gelenleri anlattı ve askerler tarafından tecavüze uğradığını söyledi.

Teğmen B.B. deport işlemlerinden sorumlu şüpheli Oğuzhan K. ve Ahmet Can D.’yi teşhis için karakola çağırdı. Kadının şüphelileri teşhis etmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada ifade veren askerler suçlarını kabul etti ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Serbestiyet’te Ruşen Takva’nın haberi:

- Advertisment -