Ana SayfaHaberlerŞırnak, Mardin, Ağrı, Kars, Siirt… Şehir dışından getirilen güvenlik kuvvetlerinin sandıklarda toplu...

Şırnak, Mardin, Ağrı, Kars, Siirt… Şehir dışından getirilen güvenlik kuvvetlerinin sandıklarda toplu oy kullanmasına tepkiler

Şırnak, Mardin, Ağrı, Kars, Siirt’te seçimler için “güvenlik” gerekçesiyle şehir dışından kaydırılan polis ve askerlerin toplu halde sandıklarda oy kullanmasına DEM Partili siyasetçiler tepki gösteriyor. DEM Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık: “Ağrı halkının iradesini gasp etmek istiyorlar.” DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: "31 merkezde 46 bin taşımalı seçmen tespit ettik."

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık şu ifadeleri kullandı:

“Binlerce insan Ağrı’ya getirildi. Burada Ağrılı seçmen yok. Ağrı halkının iradesini gasp etmek istiyorlar. Allah’a inancınız varsa, bu halkın iradesine inancınız varsa bu kutsal günde Ağrı halkının iradesini gasp etmeyin. Siz kimsiniz? Ayıp, ayıp sizin içinize siniyor mu? Hırsız var bu kentte. Ağrı’dayız. Ey Türkiye kamuoyu günlerdir feryat ediyoruz. Binlerce insan Ağrı’ya getirildi. Burada şu anda. Ağrılı seçmen yok. Ağrı halkının iradesini gasp etmek istiyorlar. Ben ve arkadaşlarım günlerdir feryat ediyoruz.”

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İfşa ediyoruz. Hayatında bir kez bile Şırnak’a gelmemiş seyyar seçmenleri görüyorsunuz! İktidar, Şırnak’a taşıdığı binlerce asker ve polisle seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışıyor!”

DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş ise Mardin’in Savur ilçesinde duruma tepki gösterdi:

“Sabahtan beri otobüs otobüs hayatında Savur’a gelmemiş, hakkında tek bir fikri olmayan insanlar gelip burada oy veriyor.”

“Gidin kendi yaşadığınız yerlerin iradeleri hakkında söz söyleyin!”

Türkiye İşçi Partisi de sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak duruma tepki gösterdi.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“DEM Parti’nin güçlü olduğu il ve ilçelerde şehir dışından gelen kolluk kuvvetlerine yasadışı ve organize biçimde oy kullandırıldığı görülmektedir. Kürt halkının iradesine dönük yıllardır süren bu kayyum düzeninin ve darbe girişiminin karşısındayız! Halk kazanacak, onun iradesini gasp etmeye yeltenenler kaybedecek!”

DEM Parti Sözcüsü Doğan: 31 merkezde 46 bin taşımalı seçmen var

DEM Parti Sözcüsü Doğan ilçe ilçe açıkladı: Şu ana kadar tespit ettiğimiz kadarıyla 31 merkezde 46 bin taşımalı seçmen var…

Ağrı Merkez: 4168

Taşlıçay: 204

Batman Hasankeyf: 280

Gercüş: 274

Adaklı: 99

Bitlis Merkez: 51

Bitlis Tatvan: 726

Dersim Mazgirt Akpazar: 127

Diyarbakır Eğil: 1129

Diyarbakır Hazro: 797

Diyarbakır Merkez: 1929

Elazığ Karakoçan: 519

Erzurum Karaçoban: 312

Çukurca: 3235

Derecik: 1979

Hakkari Yüksekova Esendere: 953

Şemdinli: 1886

Iğdır: 4382

Kars merkez: 3842

Mardin Dargeçit: 570

Savur: 978

Mersin Akdeniz: 460

Muş Malazgirt: 609

Siirt Eruh: 1071

Kurtalan: 688

Pervari: 33

Siirt merkez: 6328

Şırnak Beytüşşebab: 828

Güçlükonak: 494

Şırnak merkez: 6541

Uludere: 1409

- Advertisment -