Ana SayfaHaberlerGündem‘Siyaset yapmayın’ diyen kulüplerin yönetimi siyasetçi dolu

‘Siyaset yapmayın’ diyen kulüplerin yönetimi siyasetçi dolu

Hafta sonu oynanan Süper Lig erteleme maçlarında ‘Hükümet istifa’ sloganı atılması tartışmalara sebep oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli yaptıkları sert açıklamalarla bu tezahüratı kınadı, Bahçeli maçların seyircisiz oynanmasını dahi önerdi. Ardından, birçok Süper Lig ekibinin sosyal medya hesabından ‘devlete ve millete bağlılık’ açıklaması yapıldı. ‘Yeşil sahalarda siyaset yapmayın’ mesajlı açıklamaları yapan takımların yönetim kurulları ise çoğunlukla AK Partili ve MHP’li siyasetçilerden oluşuyor…

Hafta sonu Süper Lig erteleme maçlarının oynandığı stadyumlarda, yönetimin Maraş merkezli depremlerdeki performansı protesto edildi, ‘hükümet istifa’ sloganları atıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada “maksatlı provokasyon” suçlamasında bulundu, “Spor sahaları siyaset alanları değildir. Provokasyonlara da hiçbir zaman izin vermeyeceğiz” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli de kulüp başkanlarını eleştirdi, maçların “seyircisiz” oynanmasını önerdi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden istifa etti.

Bu gelişmelerin ardından başta Süper Lig kulüplerinin başkanlarının oluşturduğu Kulüpler Birliği olmak üzere, birçok takım resmi açıklama yaparak ‘hükümet istifa’ sloganlarına karşı ‘devletin ve milletin’ yanında olduklarını beyan etti.

Yapılan açıklamalarda, “siyasetin yeşil sahalara bulaştırılmaması” vurgusu dikkat çekiyordu.

Oysa bu açıklamaları yapan takımların birçoğunun yönetim kurulu, AK Parti teşkilatına dönmüş durumda. “Devletimin yanındayım” açıklaması yapan kulüplerin yönetim kurullarını araştırdık…

Kulüpler Birliği: “Spor kulüpleri siyasi kurumlar olmadıkları gibi siyasi tartışmaların parçası da değildir”

Süper Lig’deki takımların başkanlarının oluşturduğu Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı (Kulüpler Birliği) yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ali Koç’un başkanlığındaki Kulüpler Birliği açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı:

“Spor kulüpleri siyasi kurumlar olmadıkları gibi siyasi tartışmaların parçası da değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da spor dışında herhangi bir alandaki tartışmanın parçası haline getirilmek istemiyoruz. (…) Kulüpler Birliği olarak; devletin milletine, milletin devletine en fazla ihtiyacı olduğu, yüz yılın felaketini yaşadığımız bugünlerde, ayrışma değil birleşmenin tarafında olmamız gerektiğini vazife kabul ettiğimizi vurguluyoruz.”

Fenerbahçe: “Tüm renklerimizle, var gücümüzle”

Aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı olan Ali Koç’un başkanlığındaki Fenerbahçe, Twitter hesabından Kulüpler Birliği’nin ortak açıklamasını paylaştı.

Fenerbahçe’nin bu paylaşımı takipçilerinin tepkisini çekti:

Galatasaray ve Beşiktaş, Kulüpler Birliği’nin açıklamasını RT’ledi

Dursun Özbek’in başkanı olduğu Galatasaray ve Ahmet Nur Çebi’nin başkanı olduğu Beşiktaş ise resmi hesaplarından sadece Kulüpler Birliği’nin ortak açıklamasını RT’lemekle yetindi.

Konyaspor: “Çirkin bir siyasete payanda olanlar…”

Konyaspor’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Selçuklu Dar-ül Mülkü Konya, Büyük Konyaspor camiası ve taraftarı dün, bugün ve yarın daima devletimizin yanındadır. (…) Yas gününde yas tutmak yerine, çirkin bir siyasete payanda olanları en şiddetli şekilde kınadığımızı tarih ve millet huzurunda beyan ederiz.”

Konyaspor kulübünün başkanlığını yürüten Fatih Özgökçen, aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2. Başkanvekili.

2015 yılında AK Parti’den Konya milletvekilliği için aday adayı olan Özgökçen aday olarak gösterilmemiş. Daha sonra ise 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğine seçilmiş.

Fatih Özgökçen – Konyaspor Kulübü Başkanı.

Konyaspor’un ikinci başkanı Nuh Kaygısız da AK Partili Selçuklu belediyesinde başkanvekili olarak görev yapıyor.

Nuh Kaygısız – Konyaspor 2. Başkanı.

Konyaspor Başkan Yardımcısı İbrahim Şahin de AK Parti’den Meram belediye meclisi üyeliği görevinde bulunuyor.

Konyaspor Başkan Yardımcısı İbrahim Şahin.

Kulübün bir diğer başkan yardımcısı Kazım Küçükçöğen AK Parti Konya İl Teşkilatı’nda, Konyaspor Asbaşkanı Burak Dağlı ise AK Parti Selçuk İlçe Teşkilatı’nda başkan yardımcılığı yapıyor.

Ayrıca Konyaspor yönetiminde yer alan Mehmet Orhan, Serkan Abaz ve Targut Polat da AK Parti’nin Konya’da il ve ilçe teşkilatlarının yönetim kurullarında yer alıyor.

Mehmet Orhan – Konyaspor Yönetim Kurulu üyesi ve AK Partili Selçuklu Belediye Meclisi üyesi.

Serkan Abaz – Konyaspor Yönetim Kurulu üyesi ve AK Parti Konya Gençlik Kolları başkan yardımcısı.

Targut Polat – Konyaspor Yönetim Kurulu üyesi ve AK Partili Selçuklu belediye meclisi üyesi.

Kayserispor: “Tribünlere hakim olmaya çalışan kirli siyaset ve zillete karşıyız”

Süper Lig ekiplerinden “Hükümet istifa” sloganlarına karşı açıklama yapan bir başka kulüp de Kayserispor oldu.

Kayserispor’dan yapılan yazılı açıklamada şu cümleler yer aldı:

“Kayserispor’un ve Kayserispor camiasının devletin ve milletin sonuna kadar yanında olduğunu, şu felaket günlerinde milli acımızı yürekten paylaştığını, tribünlere hakim olmaya çalışan kirli siyaset ve zillete de karşı olduğunu ve bunu da kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Kayserispor’un bu paylaşımını alıntılayan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy “Sevdamız Kayserispor Devletin ve Milletin her daim yanındadır. İyi ki Kayserisporluyum” dedi.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’ya yakın isimlerden AK Partili Mehmet Metiner ise “Milli duruş bu işte! Kayserispor’un değerli başkanı Ali Çamlı’nın şahsında Kayseri’yi ve Kayserilileri yürekten selamlıyoruz” sözleriyle Çamlı ve yönetimine destek verdi.

Öte yandan Kayseri’de bu açıklamaya gelen tepkiler de var. Tepkilerden bazıları şu şekilde:

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş: “Kayserispor şehrin takımıdır. Siyaset üstüdür. Şehrin en önemli marka değeridir. Belirli bir kişi, grup ya da siyasi bir partinin güdümünde olamaz. Yöneticiler kendi görüşlerini kulübü kullanarak açıklayamaz. Kulübü kirli siyasetinize alet edemezsiniz! Siyaset değil işinizi yapın.”

CHP Kayseri İl Başkanlığı: “Kayserispor 3-5 beceriksiz siyasinin oyuncağı değil, bu şehrin bir değeridir. Devlet ile hükümeti ayırt edemeyen beceriksizler, Kayserispor’un arkasına sığınanlar bilmelidir ki, kendini devlet sananlar gidecek, bu millet devletine sahip çıkacaktır.”

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kazım Yücel: “Kayserispor Kayseri’mizin sevdasıdır, Yönetimler gelir gider.”

Kayserispor yönetiminde de AK Partili ya da geçmişte AK Parti’de siyaset yapmış kişiler olması dikkat çekiyor.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, geçmişte AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuş bir isim.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı.

Kayserispor Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Beyhan ise AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak görev yapıyor.

Kulübün bir başka yöneticisi Yusuf Hakan Özdemir Hacılar Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi.

https://twitter.com/baskanmemduhbyk/status/1408067863215177736/photo/1

Konyaspor Yönetim Kurulu üyelerinden Etem Mezgitli ise AK Partili Talas Belediyesi’nde başkan yardımcısı.

Etem Mezgitli.

Çaykur Rizespor: “Birilerinin hazımsızlığına uşaklık yapmak Türk sporuna ihanettir”

Tribünlerde atılan “Hükümet istifa” sloganlarına karşı en sert açıklamalardan birini TFF 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor yönetimi yaptı.

Kulübün hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Türk Milletinin yaşadığı büyük acı henüz çok tazeyken ve özlenen dayanışma ruhu ilk kez bu kadar yüksekken, birilerinin hazımsızlığına uşaklık yapmak Türk sporuna ihanettir.

“Devletimiz ve milletimiz deprem bölgesinde yaraları sarmak için tüm gücü ile seferber olmuş iken tribünlerde alçakça provokasyona kalkışanları devletimiz de milletimiz de affetmeyecektir.

“Milyonlarca futbolseverin gol sevincini yaşamaktan imtina ettiği bir ortamda yapılan provokatif girişimler foseptik farelerinin çığlıkları olarak tarihe not düşülecektir.

“Milletimizin yaraları sarmak için büyük bir dayanışma içinde olmasından rahatsız olan lejyoner taraftar müsveddelerini şiddetle kınıyoruz. Karadeniz gençleri olarak her zaman Aziz Milletimizin ve Devletimizin yanındayız! Milletimizin başı sağ olsun.”

Çaykur Rizespor yönetim kurulunun da büyük bir çoğunluğu AK Parti’de siyaset yapan isimlerden oluşmakta.

Rizespor Başkanı İbrahim Turgut, kendi şirketi üzerinden kamudan sıkça ihale alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sık sık aynı karede poz veren bir müteahhit.

Rizespor Başkanvekili Adnan Er, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni. Aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi genel sekreteri.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teyze oğlu Adnan Er.

Rizespor Başkan Yardımcısı Ali Haydar Er, AK Parti Rize İl Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Ali Haydar Er bir dönem AK Parti Rize İl Başkanlığı’na vekaleten getirilmiş.

Rizespor Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim’in ağabeyi, Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı.

Rizespor Asbaşkanı Yusuf Karaloğlu, Cumhurbaşkanlığı’nda güvenlik işleri genel müdürü pozisyonunda.

Rizespor yöneticilerinden Ümit Peçe, Rize Barosu başkanı. Peçe, geçmişte kendisine sorulan ‘Milletvekili adayı olacak mısınız?’ sorusuna, ‘Erdoğan ne takdir ederse o’ cevabını vermesiyle tanınıyor.

Ayrıca kulüp yöneticilerinden Saffet Kopuz ve Fatih Kızıltan, Rize Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleri.

Rizespor yöneticisi İmdat Önçırak ise eski MHP Rize Yöneticisi ve eski Rize Ülkü Ocakları başkanı.

Alanyaspor: “Devletimizin ve milletimizin sonuna kadar yanındayız”

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor da açıklama furyasına katılanlardan oldu:

“Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, futbola siyaset sokma ve ayrıştırma çabası içinde olanları şiddetle kınıyoruz. Devletimizin ve milletimizin sonuna kadar yanındayız. Ülke olarak kenetlenmeye ve yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz.”

Alanyaspor’un başkanı Hasan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kardeşi.

Alanyaspor yöneticisi Nazmi Yüksel ise MHP’li Alanya Belediyesi’nde başkan yardımcısı.

Başakşehir: “Farklı ve faydasız amaçlara hizmet edenler…”

 “Hükümet istifa” sloganlarına dair bir açıklama da kurulduğu günden bu yana iktidara yakınlığı ile bilinen İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nden geldi:

“Tüm futbolseverleri, büyük bir felaketin yaralarını sarmaya çalıştığımız bugünlerde farklı ve faydasız amaçlara hizmet edenlerden uzak kalmaya davet ediyoruz. Bu felaketin yaralarını omuz omuza saralım.”

Başakşehir FK Başkanı Göksel Gümüşdağ İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi ve AK Parti grup başkanvekili. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile tanınıyor.

Başakşehir FK Asbaşkanı Mustafa Saral ise eski AK Parti Silivri meclis üyesi.

Kulüp yöneticilerinden Zafer Topaloğlu’nun nikâh şahitliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı.

Başakşehir Futbol Kulübü Yöneticisi Zafer Topaloğlu’nun düğününe Erdoğan da katılmıştı.

Ümraniyespor: “Her daim milletimiz ve devletimizin yanındayız”

Ümraniyespor’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Ümraniye Spor Kulübü olarak ülkece çok zor bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde birlik ve beraberliğimizin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz. Futbol kulüplerinin bir üst kimlik olduğunu; tribünlerin farklı cinsiyet, dil, din, ırk ve siyasi görüşleri olan kişiler tarafından oluştuğunu ve öyle kalması gerektiğini hatırlatırız. Ancak milletimiz ile devletimizin el ele vererek aşabileceğini inandığımız bu badirenin en kısa sürede atlatılmasını temenni eder, her daim milletimiz ve devletimizin yanında olduğumuzu belirtiriz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar’ın siyasi CV’si bir hayli kalabalık. Aksar geçmişte AK Parti İstanbul İl Yönetimi’nde görev almış, AK Parti’den Ümraniye belediye başkan adayı olmuş, şu anda da Ümraniye Belediye Meclisi’nde AK Parti’den seçilmiş bir isim.

Tarık Aksar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

Ümraniyespor Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Batur ise AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı pozisyonunda.

Ejder Batur.

Ümraniyespor yöneticilerinden Mustafa Polat ise AK Partili bir Ümraniye belediye meclis üyesi.

- Advertisment -