Ana SayfaHaberlerSoylu dönemi Ankara Emniyeti’nin 3 müdür yardımcısı açığa alındı: Ayhan Bora Kaplan...

Soylu dönemi Ankara Emniyeti’nin 3 müdür yardımcısı açığa alındı: Ayhan Bora Kaplan iddiası

Üçü de Soylu’nun bakanlığı döneminde Ankara Emniyeti Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Alp Aslan, Mukadder Kardiyen ve Volkan Murat Kaşıkçı açığa alındı. Organize suç örgütü liderliğinden tutuklanan Ayhan Bora Kaplan, sorgusunda Aslan’ın kendisinden 250 bin dolar dolar rüşvet istediğini iddia etmişti. Açığa alınanlardan Mukadder Kardiyen, öğretmenlerin bir eylemi sırasında kadın bir öğretmeni ittirerek diğer polislere “al bunu” diye talimat verdiği görüntüler ve bir Çin protestosu sırasında Uygur bir aktivisti ittirerek “aldırırım seni oğlum” dediği görüntülerle tepki toplamıştı. Kılıçdaroğlu, Kardiyen için “Öğretmenlere ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz” diye tweet atmıştı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre; organize suç örgütü liderliğinden tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın kendisinden 250 bin dolar rüşvet istediğini iddia ettiği eski Ankara Emniyeti Müdür Yardımcısı Alp Aslan açığa alındı.

Aslan’ın yanı sıra Aslan’ın yanı sıra, eski Ankara Emniyet Müdür yardımcıları Volkan Murat Kaşıkçı ve Mukadder Kardiyen’in de açığa alındığı öğrenildi.

Kaplan sorgusunda Aslan’la ilgili şunları söylemişti:

“2017 yılında Albüm Bar’ın işletmeciliğini yaptığım dönemde ismini Alp Aslan olarak öğrendiğim Organize Müdürü olarak bildiğim şahısla tanıştım. Bana mekânımıza gelirdi ve yanında ismini öğrendiğim N.K. (kadın avukat) vardı. 2018 yılında Günay restoranı işlettiğim zaman benden 250 bin Dolar rüşvet istedi. Ben bu kadar para vermem dediğimde, ‘sana öyle bir dosya yaparım ki hayatını bitiririm’ dedi. Ben de bir suç işlemediğimi söyledim. Ancak her gün mekânımı bastılar ve iş yapmamı engellediler.”

Soylu döneminde yükselmişti

Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde önce Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, ardından Organize ve Mali Suçlar’dan sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcılığına yükselen Aslan, Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na atanmasından sonra polis başmüfettiş olarak merkeze çekilmişti.

Aslan’ın adı ayrıca, yer altı dünyasının önde gelen isimlerinden Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Turgut’un oğlu Şahin Turgut’un Ankara’da bir restoranda polisler tarafından darp edilmesi ve şikâyetinin geri çektirilmesi olayında da geçti. Talimatın Aslan’dan geldiği savunulurken, bu olayda kamera görüntülerinin polisler tarafından yok edildiği iddia ediliyordu.

Kadın öğretmene “al bunu” diyen polis de açığa alındı

Açığa alınanlardan diğer bir isim olan Mukadder Kardiyen ise toplumsal olaylarda protestoculara karşı sert tutumuyla defalarca gündeme gelmişti.

Mukadder Kardiyen, 30 Ağustos 2022’de Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın buluşmasında bir kadın öğretmeni ittirerek diğer polislere “al bunu” diye talimat verdiği görüntülerle gündeme gelmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşarak “Öğretmenlere ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz” mesajını paylaşmıştı.

Kardiyen, 14 Eylül 2022’de İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Ankara’daki ofisinin önündeki basın açıklamasına katılmak isteyen Uygur aktivistlere müdahale sırasında bir eylemciyi “Aldırırım seni oğlum, aldırırım seni” diye bağırarak ittirdiği görüntülerle de tepki toplamıştı.

12 Haziran 2019’da, Çorlu’daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarının Anayasa Mahkemesi binasının önündeki adalet nöbetini dağıtmak için yapılan müdahale sırasında, kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz’ü kolundan ittirerek “Kameraların önünde şov yapma” demişti.

Kardiyen başka birçok olayda da protestoculara karşı sert tutumuyla gündeme gelmişti.

- Advertisment -