Ana SayfaHaberlerDünyaTacizci bakan skandalı Boris Johnson hükümetini sallıyor; üçüncü istifa da geldi

Tacizci bakan skandalı Boris Johnson hükümetini sallıyor; üçüncü istifa da geldi

Muhafazakar Parti lideri ve Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson hükümetindeki istifa depremi devam ediyor. Dün (5 Temmuz) Hazine Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid, Johnson’a güvenlerinin sarsıldığını belirterek görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı. Bugün ise (6 Temmuz) Aile Bakanı Will Quince görevinden istifa ettiğini duyurdu. İngiliz medyası bakanların art arda istifa etmesini Boris Johnson’ın Muhafazakâr Parti içindeki Chris Pincher taciz skandalını iyi yönetememesine bağlıyor.  

Son istifacı Will Quince yaşanan skandallar hakkında Boris Johnson ile bir görüşme gerçekleştirdiğini, bu görüşmede Johnson’ın kendisini yanlış bilgilendirdiğini kabul ettiğini ve özür dilediğini açıkladı.

Haziran ayında Johnson hükümetinde Barınma Bakanlığı ve Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini üstlenen, sonrasında parlamento grubunda üst düzey yöneticilik görevinde bulunan Muhafazakâr milletvekili Chris Pincher’in partideki çalışanları, seçim çalışmalarında karşılaştığı seçmenleri ve sosyal hayatındaki erkekleri taciz ettiği ortaya çıktı. Pincher, sarhoş olduğu için kendisini kaybettiğini belirtti, özür diledi, fakat Pincher hakkındaki iddialar artmaya devam etti. Muhafazakâr Parti’den ihraç edilen Pincher, tedavi olacağını açıkladı.

BBC ise Boris Johnson’ın Pincher hakkındaki cinsel taciz iddialarından ve soruşturmalardan haberi olduğu bilgisini paylaştı, Boris Johnson’ın eski danışmanlarından Dominic Cummings, Johnson’ın soyadı Türkçe “kıstırıcı” anlamında gelen Chris Pincher hakkında “adı da kendisi de kıstırıcı” gibi şakalar yaptığını iddia etti. Boris Johnson ise, çevresindeki erkekleri taciz ettiği iddialarına rağmen Chris Pincher’i bakan olarak görevlendirdiğinden dolayı üzgün olduğunu açıkladı ve özür diledi.

- Advertisment -