Ana SayfaHaberlerDünyaTANIDIK HABER - Rusya, Twitter’ı kapatacak

TANIDIK HABER – Rusya, Twitter’ı kapatacak

Twitter ile arasında sansür anlaşmazlığı bulunan Roskomnadzor, (Rusya’nın telekom ve iletişim denetim-gözetim kurumu) “yasak” olarak tanımladığı içerikleri kaldırmadığı takdirde bir ay içinde Twitter’ı kapatacağını duyurdu.

Roskomnadzor, 2017-2021 döneminde, Twitter’a 28 binden fazla yayından kaldırma talebinde bulundu. Roskomnadzor, Twitter’ın halen Rus kullanıcılara, “yasadışı” bilgiler içeren 3 bin 138 içeriğe erişim izni verdiğinden şikâyet ederek, 10 Mart’ta misilleme amacıyla Rusya’da yerel Twitter trafiğini yavaşlatmaya başladı.

Bu uygulama, çoğu Rus kullanıcı için hizmeti kesintiye uğratmadı. Yavaşlatma taktiğinde başarısızlığa uğrayan Roskomnadzor, bugün de (16 Mart) sözkonusu içerikleri kaldırmadığı takdirde bir ay içinde Twitter’ı kapatma kararı aldığını açıkladı.

Roskomnadzor, Twitter’dan kaldırmasını talep ettiği içeriklerin; intihara teşvik, çocuk pornografisi ve uyuşturucu kullanımını kapsadığını ileri sürüyor.

Twitter ise Roskomnadzor’a, bu konularda “sıfır tolerans” politikası izlediklerini, tüm dünyada “Açık İnternet”i savunmaya kararlı olduklarını, çevrimiçi kamuya açık tartışmayı engelleme ve kısma girişimlerinin artmasından endişe duydukları karşılığını veriyor.

- Advertisment -