Ana SayfaHaberlerTFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti, yerine Servet Yardımcı vekalet edecek

TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti, yerine Servet Yardımcı vekalet edecek

Nihat Özdemir, yayın ihalesi ve hakem krizi çıkmazları nedeniyle istifa etti. Özdemir’den boşalan başkanlık koltuğuna geçici olarak Türk futbolunun en tartışmalı isimlerinden Servet Yardımcı oturacak. Hazirandaki seçimler için adı geçen üç isim var: Ahmet Ağaoğlu, Ahmet Nur Çebi, Göksel Gümüşdağ.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, görevinden istifa etti.

Bugün (4 Nisan) Riva’daki TFF tesislerinde ekibiyle bir araya gelen Nihat Özdemir’in, istifa gerekçelerini açıkladığı öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Nihat Özdemir’in istifasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir. Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu’na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir.”

Özellikle MHK’nın 13 hakemle ilgili kararı ve yayıncı kuruluşla yaşanan ihale sorunlarında Nihat Özdemir etkisiz kaldığı yönünde eleştirilerin hedefi olmuştu.

Elmas, Özdemir’in ‘Ben buraya atandım’ dediğini iddia etmişti

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, 27 Mart’ta Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada TFF Başkanı Nihat Özdemir’in  bir toplantıda “Burak Başkan, biliyorsun ben de buraya atandım. Kurullardan falan da memnun değilim” dediğini açıklamıştı.

https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/burak-elmastan-tffye-yanit-nihat-ozdemirden-atandim-itirafi-7037331/?utm_source=ilgili_haber&utm_medium=free&utm_campaign=ilgilihaber

MHK’nın hakem kararı tartışma yaratmıştı

TFF’ye bağlı Merkez Hakem Kurulu’nun aldığı 13 tecrübeli hakeme sezon sonuna kadar görev verilmemesi kararı TFF içerisinde tartışma yaratmıştı.

Nihat Özdemir, Tahkim Kurulu’nun vereceği kararın beklenmesi gerektiğini, ona göre adım atılacağını söylemiş, Tahkim Kurulu bu kararı bozmasına rağmen MHK kararı uygulayacağını ve istifa etmeyeceğini açıklamıştı.

En kuvvetli aday Göksel Gümüdağ

Özdemir’in yerine, TFF’yi Haziran ayındaki seçime kadar başkanvekili Servet Yardımcı idare edecek. TFF’nin başkanlığına muhtemel adaylar ise şu isimler: Ahmet Ağaoğlu, Ahmet Nur Çebi, Göksel Gümüşdağ.

- Advertisment -