Ana SayfaHaberlerTicaret Bakanı: 'Fransa ve Türkiye birbirine boykot uygulamadı'

Ticaret Bakanı: ‘Fransa ve Türkiye birbirine boykot uygulamadı’

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2021 yılı bütçesi hakkında milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Pekcan, "Gümrük Birliği'nin tarafları olan ne Fransa Türkiye'ye boykotta bulunmuş ne de Türkiye Fransa'ya boykotta bulunmuştur" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesiyle ilgili milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Pekcan’ın açıklamalarına; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız ürünlerini boykot çağrısı ile ilgili sözleri damga vurdu.

Ticaret Bakanı şöyle dedi:

“Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk mallarına boykot uygulanması halinde Fransız mallarının boykot edilebileceği tepkisini vermişti. Bununla birlikte Gümrük Birliği’nin tarafları olan ne Fransa Türkiye’ye boykotta bulunmuş ne de Türkiye Fransa’ya boykotta bulunmuştur. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve ticaret hacmimizin büyütülmesi ana gündemimiz.”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron’la yaşanan tartışma sonrası 26 Ekim’de yaptığı konuşmada “Nasıl ki Fransa’da Türk markalı mal satın almayın deniyorsa, ben de şimdi buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız markalarını satın almayın” demişti.

- Advertisment -