Ana SayfaHaberler"Türk-Amerikan ilişkilerini zehirlemek için hareket eden çıkar grupları var"

“Türk-Amerikan ilişkilerini zehirlemek için hareket eden çıkar grupları var”

Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin (TASC) New York'taki Rockefeller Plaza'da düzenlenen programında konuştu: “Türk-Amerikan ilişkilerini zehirlemek için hareket eden çıkar grupları var. Hakikatleri anlatarak, Türkiye'yi temsil ederek bunlara set çekeceğiz. Türkiye ve Amerika arasındaki münasebetler de günden güne gelişiyor. Başkan Biden'la, dostluk ve iş birliğimizin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldık.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından New York’ta bulunan Rockefeller Plaza’da düzenlenen programa katıldı.

“Türkiye ve Amerika arasındaki münasebetler de günden güne gelişiyor” diyen Erdoğan’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Özellikle İslam düşmanlığı ve ırkçılık için saflarımızı çok geniş tutmalıyız. Bu akımın dünyada yayıldığını görüyoruz. Bugün, çoğunlukla Müslümanları hedef alan saldırıların, yarın kökeni, dili, kültürü, inancı farklı gruplara yönelmesi kuvvetle muhtemeldir.

“Türk-Amerikan ilişkilerini zehirlemek için hareket eden çıkar grupları var. Hakikatleri anlatarak, Türkiye’yi temsil ederek bunlara set çekeceğiz.

“Türkiye ve Amerika arasındaki münasebetler de günden güne gelişiyor. Başkan Biden’la, dostluk ve iş birliğimizin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldık. Amerika ile ticaret hacmimiz geçen sene 32 milyar doları aşarak rekor bir düzeye ulaştı.

“Devletler arası ilişkilerde görüş ayrılıkları normaldir. Ancak ortak paydaların daha fazla olduğunu, çok sayıda fırsat penceresi olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki dönemde iş birliğimizi ortak çıkarlar temelinde daha da ilerleteceğiz.”

- Advertisment -