Ana SayfaHaberlerUçaktaki gazetecilerin soruları yine gülümsetti

Uçaktaki gazetecilerin soruları yine gülümsetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’nin gerçekleştiği Madrid’den dönerken uçakta bulunan iktidara yakın gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın sorulara verdiği cevaplar kadar, Erdoğan’a sorulan sorular da dikkat çekiciydi. Bir gazeteci muhalefeti kast ederek “Bunlar Türkiye’de ne yapmak istiyorlar?” diye sorarken bir başkası dezenformasyon yasasının gecikmesinden duyduğu rahatsızlığı soru formatında dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’nin gerçekleştiği Madrid’den dönerken uçakta bulunan iktidara yakın gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın sorulara verdiği cevaplar kadar, Erdoğan’a sorulan sorular da dikkat çekiciydi. O sorulardan bazıları şöyle:  

Hacı Yakışıklı: İBB Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanı beni etkinliklere davet etmiyor diyordu. Acaba (Mahmut Ustaosmanoğlu’nun) cenazesine katılmak için sizden davet mi bekledi?

Emin Pazarcı: Geçtiğimiz günlerde garip bir olay oldu. Türk Ocakları bir sempozyum düzenledi ve orada Sayın Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu İslam dünyasının sorunlarını tartıştı. Kemal Kılıçdaroğlu orada referans olarak “din afyondur” diyen Karl Marx’tan satırlar okudu. Bunlar Türkiye’de ne yapmak istiyorlar?

Hasan Öztürk: Bilgi kirliliklerinin ana kaynaklarından bir tanesi de maalesef sosyal medya. Dezenformasyon yasası hazırlığınız vardı. Komisyondan geçti ama Meclis genel kuruluna gideceği zaman Eylül ayına ertelendi. Türkiye’yi ve medyayı, hepimizi doğrudan ilgilendiren bu yasa niye bu kadar gecikiyor ve ertelendi?

- Advertisment -