Ana SayfaHaberlerVan’da para karşılığı cinsel ilişkiye girdikleri iddia edilen astsubay ve imamla ilgili...

Van’da para karşılığı cinsel ilişkiye girdikleri iddia edilen astsubay ve imamla ilgili soruşturmada iddianame tamamlandı: “Aralarında gönül ilişkisi var”

Bitlis’te görev yapan bir imamın para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği bir astsubaya parayı ödememesi üzerine astsubayın emrindeki iki uzman çavuşun imamı darp ederek hesabındaki parayı başka bir hesaba aktardıkları iddia edilmişti. İmam ise kendisine şantaj yapıldığı ve gasp edildiği iddiasıyla 3’ü jandarma görevlisi 4 kişi hakkında şikayetçi olmuştu. Tutuklanan jandarma görevlileri için “gece vakti silahla yağma” suçundan hazırlanan iddianamede imam ile astsubay arasında gönül ilişkisi olduğu belirtildi.

Geçen ay, Van Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan jandarma astsubay Gül Kılıç, eşinden boşandıktan sonra Bitlis’te yaşayan imam İkram Sorğuç ile sosyal medyadan konuşmaya başladı.

Sorğuç ile Kılıç, 28 Ağustos gecesi buluştu. Van-Erciş karayolu kenarında arabada oldukları sırada yanlarına jandarma uzman çavuş Orhan Ersoy, jandarma uzman onbaşı Ömer Keleşoğlu geldi. Önce Sorğuç’u kameraya çektiler. ‘Birine bir şey söylersen video yayılır’ dediler. Sonra ise öldüresiye darp edip ardından hesabındaki parayı kendi hesaplarına aktardılar. Kılıç olay yerinden sivil şahıs Taner Şirp’in aracına binerek ayrıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sorğuç’un şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada jandarma görevlileri tutuklanmıştı.

“Gönül ilişkisi olduğu…”

Gerçek Gündem’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; savcılık soruşturması tamamlandı ve iddianame hazırladı.

Savcılık, Kılıç ile Sorğuç arasında gönül ilişkisi olduğunu iddianamede belirterek, “olay tarihinin astsubay Gül ile imamın Van ilinde buluştuğu, müştekinin sevk ve idaresindeki araçla Erciş istikametine doğru seyir halindeyken şüpheli Gül’ün diğer şüpheliler Ömer, Orhan ve Taner’e haber vererek konum bilgisini paylaştığı, şüphelilerin yol kenarına durdurulan aracın yanına gittikleri, şüpheliler Ömer ve Orhan’ın müştekiyi darp edip, silahla tehdit ederek müştekinin hesabından iki parça halinde 16.800 ve 38.730 TL parayı şüpheli Taner’in kullanımında bulunan hesaba havala/eft yaptıkları, ayrıca müştekinin gözlüğünü, lider marka termoslarını ve şarj aletini aldıkları, bu sırada şüpheli Gül Kılıç tarafından araç içi temizlenerek delillerin silinmeye çalışıldığı, şüpheli Taner tarafından da şüpheli Gül’ü olay yerinden kaçırmak için beklenildiği, daha sonra şüpheli Gül’ün şüpheli Taner’in aracıyla olay yerinden ayrıldığı tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

“Gece vakti silahla yağma” suçundan iddianame

Savcılık, imamı darp ve gasp eden 3’ü jandarma görevlisi, 1’i sivil olmak üzere 4 kişinin “gece vakti silahla yağma” suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

- Advertisment -