Ana SayfaHaberler“Vapur İBB’ye ait değil, 2010’da Rize’ye hibe edilmiş, TURYAP işletiyor ve kiralıyor”

“Vapur İBB’ye ait değil, 2010’da Rize’ye hibe edilmiş, TURYAP işletiyor ve kiralıyor”

İBB’ye ait Anadolu Feneri vapurunun Ekrem İmamoğlu’nun oğlunun kız arkadaşı olduğu iddia edilen organizasyon şirketi sahibi Melis Çatak’a kiraladığı iddiasını İBB CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı yalanladı: “Vapur İBB’ye ait değil. 2010’da Topbaş döneminde Rize’ye hibe edilmiş. Daha sonra TURYAP alıp restore etmiş ve etkinlikler için kiralamaya başlamış.”

İbrahim Karagül tarafından yönetilen TR Haber sitesi, İBB’ye ait bir vapurun Ekrem İmamoğlu’nun oğlu Selim İmamoğlu’nun sevgilisi Melis Çatak’a kiralandığını iddia eden bir haber yaptı.

Haberde; eğlence sektöründe hizmet veren Nebula adlı şirketin sahibi Melis Çatak’ın İBB’den vapur kiralayarak vapurunda çeşitli eğlence partileri düzenlediği iddia edildi.

AK Parti İBB Grup Başkanvekili Murat Türkyılmaz da bu habere atıf yaparak şunları söyledi:

“Çatak’ın İmamoğlu‘nun müstakbel gelini olduğu, Garipoğlu ailesi ile olan ilişkilerle ilgili iddialar bizi şimdilik ilgilendirmiyor. Fakat vapurun kiralama şekli, ne kadara kiralandığı ve ne amaçla kiralandığına ilişkin hususlar bizi ve İstanbulluları yakından ilgilendiriyor. Konunun takipçisi olacağız ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

İBB’den cevap: Söz konusu gemi Şehir Hatları’na ait değil, Kadir Topbaş döneminde satılmış

İddialara cevap ise İBB CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı’ndan geldi. Kösedağı, Murat Türkyılmaz’ın tweetini alıntılayarak şunları söyledi:

“Avukat Murat Türkyılmaz’ın 06.08.2023 tarihinde, saat 11.39’da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda belirttiği üzere, organizatör Melis Çatak’a Şehir Hatları’na ait bir geminin kiralandığı ve gemiden ticari gelir elde ettiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Paylaşıma söz konusu olan Anadolu Feneri Gemisi şirketimize ait bir gemi değildir. Anadolu Feneri Gemisi daha önce Şehir Hatları filosunda bulunmuş olup bu gemi 26.08.2010 tarihinde Rize Belediye Başkanlığı tarafından satın alınmış ve ismi Dursun Kaptan olarak değiştirilmiştir. 2017 yılında TURYAP emlak firması tarafından satın alınan ve ismi yeniden Anadolu Feneri olarak değiştirilen gemi çeşitli organizasyonlar için kullanılmaktadır.”

Anadolu Feneri Vapuru 2010’da Rize’ye hibe edilmiş

Yeni Şafak’ın 3 Eylül 2010 tarihli haberine göre Anadolu Feneri Vapuru Rize Limanı’na demirlemiş.

9 Apustos 2021’de Emlak Haber Ajansı isimli sayfanın haberinde ise TURYAP Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Azmi Sarıbay’ın Anadolu Feneri vapurunu satın alıp restore ettirdiği ve çeşitli organizasyonlar için kiralanmaya başlandığı ifade ediliyor.

https://www.yenisafak.com/yerel/vapur-rize-limaninda-276794

https://www.emlakhaberajansi.com/anadolu-feneri-vapuru-toplanti-ve-etkinliklerin-yeni-adresi-oldu.html

TURYAP’ın YouTube sayfasında, 2022 yılında yayınlanmış bir videoda Anadolu Feneri Vapuru’nun düğün, nişan, toplantı gibi organizasyonlar için kiralanabileceği yazıyor.

- Advertisment -