Ana SayfaHaberlerDünya“Yahudi Taliban” Lev Tahor’a Meksika’da baskın: İnsan kaçakçılığı, çocuk istismarı ve tecavüzle...

“Yahudi Taliban” Lev Tahor’a Meksika’da baskın: İnsan kaçakçılığı, çocuk istismarı ve tecavüzle suçlanıyorlar

“Yahudi Taliban” olarak bilinen Lev Tahor tarikatı insan kaçakçılığı, çocuk istismarı ve tecavüzle suçlanıyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı dün (27 Eylül) geçen hafta tarikatın Meksika’daki bir ormanda bulunan gizli yerleşkesine operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden 2’si insan kaçakçılığı ve tecavüz suçlamasıyla tutuklanırken aranan 2 kişinin önceden kaçtığı belirlendi. Farklı ülke vatandaşları olan tarikat üyelerinin ülkelerine iade edilmesi bekleniyor. Tarikatın kaçırdığı çocuklar ise ailelerine teslim edildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı dün (27 Eylül) Meksika polisinin geçen hafta “Yahudi Taliban” olarak tanımlanan Lev Tahor tarikatının Meksika’daki bir ormanda bulunan gizli yerleşkesine baskın yaptığını, tarikatın 2 üyesinin insan kaçakçılığı ve cinsel suçlar sebebiyle tutuklandığını duyurdu.

Meksika polisi operasyonda İsrail, ABD, Guetemala, Kanada gibi farklı ülkelerin vatandaşı olan 26 kişiyi gözaltına aldı. Meksika’da yasadışı kaldıkları belirlenen 5 kişi tutuklandı. Geri kalanlar ise göç merkezine gönderildi. Operasyondan 2 gün önce kaçan 2 tarikat üyesi halen aranıyor. Tarikatın kaçırdığı çocuklar operasyonun ardından ailelerine teslim edildi.

2020 yılında tarikattan kaçan İsrailli Yisrael Amir’in üç yaşındaki oğlu da yerleşkeden çıkarılanlar arasındaydı. Operasyonun ardından oğluna kavuşan Amir, Pazartesi günü (26 Eylül) oğluyla birlikte İsrail’e uçtu.

İsrailli Yisrael Amir ve üç yaşındaki oğlu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre insan kaçakçılığı ve cinsel suç sebebiyle tutuklanan iki tarikat üyesi, İsrail vatandaşı Menachem Mendel Alter ve Kanada vatandaşı Yoel Rosner. Meksika’da yargılanacak şüphelilerin yaklaşık 20 yıl hapisle cezalandırılması bekleniyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre Meksika polisi, şu anda Meksika’da bir göç merkezinde bulunan İsrail vatandaşı tarikat üyelerini ülkede bulunan İsrail Konsolosluğu’na teslim etmeyi planlıyor.

Yaklaşık 230 üyesi olan Lev Tahor tarikatı, başta çocuk istismarı olmak üzere kendisine yöneltilen çeşitli suçlamalar nedeniyle 2014 yılında Kanada’dan Guetemala’ya taşındı.

Tarikatın kadın üyeleri sadece yüzleri gözükecek şekilde siyah çarşaf giyiyor. Teknoloji kullanımından kaçınan tarikatta çocuk yaşta ve görücü usulü evlilik çok yaygın. ABD, 2021 yılında tarikatın yöneticilerini 12 yaşından küçük kız çocuklarını zorla evlendirmekle suçlamıştı.

Bu yıl Nisan ayında ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında tarikatta genç gelinlere “kocaları ile seks yapmaları, tarikat dışındaki insanlara evli olmadıklarını söylemeleri, bebeklerini hastane yerinde evde doğurmaları ve yaşlarını gizlemeleri” talimatının verildiği belirtildi.

Tarikat üyeleri Siyonizm karşıtı olduklarını beyan ederek İran’dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. Tarikat üyelerinin bir kısmı da 2022 yılının başlarında Bosna Hersek’e göç etmişti.

Tarikat üyeleri, son yıllarda haklarındaki suçlamalardan kaçınmak İran’a sığınmaya çalışıyor.

- Advertisment -