Ana SayfaHaberlerAltan Tan: "Cezam onandı, Hulki Cevizoğlu’na, CNN'e ve dünün İslamcı kadrolarına mübarek...

Altan Tan: “Cezam onandı, Hulki Cevizoğlu’na, CNN’e ve dünün İslamcı kadrolarına mübarek olsun!”

24-25-26. Dönem Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz yıl katıldığı CNN Türk canlı yayınında Kürt meselesinin çözümünde Kürtçe’nin resmi dil kabul edilmesi ve adem-i merkeziyetçiliğin uygulanması gerektiğini söylediği için Ankara 21.Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 1 yıl 3 ay cezayı Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin onadığını açıkladı. Tan, “Hulki Cevizoğlu’na, CNN'e ve dünün İslamcı kadrolarına mübarek olsun!" dedi.

Eski HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, bir yıl önce katıldığı bir televizyon programında Kürt meselesinin çözümünde ‘adem-i merkeziyetçiliği’ savunmak suretiyle PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tan, söz konusu programda Kürt meselesinin çözümü için Kürtçe’nin resmi dil olarak kabul edilmesini ve Kürtlerin siyasi temsilinin arttırılmasını önermiş ve şöyle demişti: “Siyasal temsil adem-i merkeziyettir. Yerinden yönetimdir. Bunu Sultan Abdulhamit döneminde Prens Sabahaddin ilk olarak söyledi.”

Tan’a bu sözleri sebebiyle verilen hapis cezasını onandı.

Tan, sosyal medya hesabından duyurduğu gelişmenin ardından şu ifadeleri kullandı:

“Ankara Bölge İdare Mahkemesi Ankara 21.Ağır Ceza Mahkemesi’nin Hulki Cevizoğlu ile CNN’deki bir tartışmamdan dolayı hakkımda verdiği 1 yıl 3 ay cezayı jet hızıyla onadı ve bir gün bile beklemeden tebliğ etti. Hulki Cevizoğlu’na, CNN’e ve dünün İslamcı kadrolarına mübarek olsun!”

Mahkemenin hapis cezası kararı vermesinin ardından 15 Nisan’da Serbestiyet’e konuşan Tan, “Bile bile Kürt meselesi ile PKK’yi özdeşleştiriyorlar. Kürt kelimesini, Kürt meselesini ağzına alan herkes PKK’liyse, bu Türkiye’ye, Türkiye demokrasisine yönelik en büyük sabotajdır” demişti.

- Advertisment -