Ana SayfaÖZEL HABERAltan Tan’a 1 yıl 3 ay hapis cezası: “Bile bile Kürt meselesi...

Altan Tan’a 1 yıl 3 ay hapis cezası: “Bile bile Kürt meselesi ile PKK’yi özdeşleştiriyorlar”

Eski HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, bir yıl önce katıldığı bir televizyon programında Kürt meselesinin çözümünde ‘adem-i merkeziyetçiliği’ savunmak suretiyle PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle yargılanmaktaydı. Dava sonuçlandı, Tan’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Serbestiyet’e konuşan Tan, “Kürt kelimesini, Kürt meselesini ağzına alan herkes PKK’liyse, bu Türkiye’ye, Türkiye demokrasisine yönelik en büyük sabotajdır” dedi.

24, 25 ve 26. dönem HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, “PKK propagandası” yapmaktan aldığı cezayı Twitter hesabından duyurdu:

“Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın programında Hulki Cevizoğlu’nun tahrik ve hakaretleri sonucu açılan davada hakkımda PKK propagandası yapmaktan dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Cezayı da ertelemedi.”

“Memleket Hulki Cevizoğlu’na kaldıysa yazık oldu”

Kararı Serbestiyet’e değerlendiren Altan Tan, şunları söyledi:

“CNN Türk’teki bir programda Hulki Cevizoğlu çok terbiyesizce ve saygısızca bana saldırdı, hakaretlerde bulundu. İş öyle bir noktaya geldi ki, Ahmet Hakan onu susturmak zorunda kaldı ve Hulki Cevizoğlu yine hakaretlerle programı terk etti. Şimdi gelinen noktada şunu söyleyebiliriz ki Hulki Cevizoğlu hem AK Parti’ye hem de CNN Türk’e hayırlı, mübarek olsun. Eğer bu memleket Hulki Cevizoğlu’na kaldıysa Türkiye’ye de yazık oldu.”

“Hiçbir örgütle bağım olmadı, bunu da herkes bilir”

“Ben gençlik yıllarımdan beri Kürt halkının meşru, insani, İslami ve vicdani haklarını savunuyorum. Bu hakları elde etmesi için uğraşıyorum. Ama hiçbir dönem hiçbir illegal örgüte üye olmadım. Herhangi bir ilişki içinde de bulunmadım. Bunu, Türkiye’de beni tanıyan herkes biliyor. Milli İstihbarat Teşkilatı, KGB, CIA, PKK hepsi biliyor. PKK’nin yanlış siyasetine yönelik yaptığım eleştirilerden dolayı da onlardan da çoğu zaman tepki görüyorum; hendek meselesinden tutun diğer yanlışlıklara kadar. Ama her ne hikmetse yıllardır ben ne zaman Kürt meselesi ile ilgili bir görüş beyan etsem savcılar ve hâkimler bana ‘Örgüt propagandası yapmak’ ya da ‘Örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla  dava açtılar.”

“Bile bile Kürt meselesi ile PKK’yi özdeşleştiriyorlar”

“Kürt kelimesini, Kürt meselesini ağzına alan herkes PKK’liyse bu Türkiye’ye, Türkiye demokrasisine yönelik en büyük sabotajdır. Hiçbir örgütle bir bağlantım olmadığını herkes biliyor ama bile bile Kürt meselesi ile PKK’yi özdeşleştiriyorlar. Kendi bilecekleri iş ama yanlış yapıyorlar. Ben yine hiçbir örgüte bağlı olmadan meşru demokratik hakları savunmaya devam edeceğim.”

Neler yaşanmıştı?

Altan Tan, 24 Mart 2021’de CNN Türk kanalında Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olmuş ve programda Hulki Cevizoğlu ile bir tartışma yaşamıştı.

Altan Tan Kürt meselesinin çözümü için sıraladığı öneriler arasında adem-i merkeziyetçiliğe de yer verince Hulki Cevizoğlu, Tan’ın ‘PKK propagandası yaptığını’ iddia etmişti.

Yaşanan tartışmanın ardından Hulki Cevizoğlu programı terk etmiş, programın ardından ise Altan Tan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

- Advertisment -