Ana SayfaHaberlerYargıtay Başkanlığı seçiminin 35’inci turunda çekilen aday Yargıtay Başsavcılığı’na atandı: 3. Ceza...

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 35’inci turunda çekilen aday Yargıtay Başsavcılığı’na atandı: 3. Ceza Dairesi’nin başkanıydı

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 35’inci turunda adaylıktan görev süresi dolup yeniden aday olan Mehmet Akarca lehine çekilen Muhsin Şentürk, Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Şentürk, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin başkanıydı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

Şentürk’ün atanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yargıtay Başkan adaylığından çekilmişti

Yargıtay Başkanlığı’na aday olan Şentürk, 4 yıllık görev süresi dolarak yeniden Yargıtay Başkanlığı’na aday olan Mehmet Akarca lehine adaylıktan çekilerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na aday olmuştu.

Şentürk, başsavcılık için yapılan oylamada en çok oy alan ikinci aday oldu. Yargıtay Cumhuriyeti Başsavcısı, Cumhurbaşkanı’nın, Yargıtay üyeleri arasında yapılan oylamada en çok oy alan beş aday arasından birini seçmesiyle belirleniyor.

Atalay kararını uygulamayan Daire’nin başkanı

Şentürk’ün başkanlığını yaptığı Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Gezi Davası hükümlüsü Can Atalay’ın milletvekili seçilmesi nedeniyle tahliye olması yönündeki kararını uygulamaması ve Atalay’ın tahliyesi yönünde oy veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla gündeme gelmişti.

Yargıtay Başkanlığı’nda Şentürk’ün lehine çekildiği Akarca, önceki gün (14 Mayıs) yapılan seçimi kaybetti. Yargıtay’ın yeni başkanı, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez oldu.

- Advertisment -