Ana SayfaANALİZLERÖZEL HABER | Polis baskı yapınca boya sandığındaki Peker gitti, Çakıcı geldi

ÖZEL HABER | Polis baskı yapınca boya sandığındaki Peker gitti, Çakıcı geldi

Sakarya’da üzerinde Sedat Peker’in resmi ve “Reis Sedat Peker” yazılı boya sandığı ile yıllardır ayakkabı boyacılığı yapan Sinan Ateş polis baskısı ile boya sandığındaki Sedat Peker fotoğraflarını kaldırdı, yerine Alaattin Çakıcı’nın fotoğraflarını astı. Sinan Ateş: “Reisimden özür diliyorum. Polisler beni üç kez aldı. Tabelayı sökmemi istediler. Boş gezmemek için böyle yaptım. Çok sevdiğim diğer reisimiz Alaattin Çakıcı’nın resimleri ile gezeceğim.”

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yaşayan ve ayakkabı boyacısı olan Sinan Ateş, yıllardır Sedat Peker’e olan hayranlığı ile şehirde tanınıyordu.

Ateş, senelerdir Sakarya’nın en işlek caddelerinde omzuna taktığı, üzerinde Sedat Peker fotoğrafı ve “Reis Sedat Peker” yazılı boya sandığı ile dolaşıyor ve ayakkabı boyuyordu.

Yıllar önce Sedat Peker hapisteyken ona mektuplar yazan ve mektubuna karşılık alan Ateş’in Peker hayranlığına Sedat Peker de karşılıksız kalmamış ve birçok kez video yoluyla selam göndermişti.

Sinan Ateş, 2011 yılında o dönem Kandıra Cezaevinde olan Sedat Peker’in kendisine gönderdiği 14 ayar altın teşbih ve yaklaşık 7 ay önce kendisine hediye ettiği motosiklet ile haber olmuştu.

2019 yılında hayranı olduğu Sedat Peker ile buluşan Sinan Ateş, bir slogan haline getirdiği “Devler gelir, devler gider. Bir dev kalır, o da Sedat Peker” sloganını bir kez daha dillendirmişti.

Sinan Ateş’in yıllardır hayranı olduğu Sedat Peker’in fotoğrafını bastırdığı boya sandığının son hali ise şehirde görenleri şaşırttı.

“Reisimden özür diliyorum, polisler 3 kez beni aldı”

Salı gününe kadar Sedat Peker fotoğrafı ile gezen Sinan Ateş’in, Peker’in fotoğrafını boya sandığından kaldırdığı yerine ise Alattin Çakıcı’nın fotoğrafını astığı görüldü.

Polislerin kendisini 3 kez aldığını ve boya sandığını değiştirmesini istediklerini söyleyen Ateş konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Reisimden özür diliyorum. Polisler beni üç kez aldı. Tabelayı sökmemi istediler. Reisim sen her zaman kalbimdesin. Sadece boş gezmemek için böyle bir şey yaptım. Çok sevdiğim diğer reisimiz Alaattin Çakıcı’nın resimleri ile gezeceğim.”

- Advertisment -