Ana SayfaSeçim 2023Aydın Ünal geleneksel seçim yazısını yazdı: Küskün olabilirsiniz, kırgın olabilirsiniz, ama…

Aydın Ünal geleneksel seçim yazısını yazdı: Küskün olabilirsiniz, kırgın olabilirsiniz, ama…

AK Parti’ye yaptığı eleştirilerle gündeme gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AK Parti milletvekili Aydın Ünal, seçime günler kala 2018 yılında olduğu gibi yine küskün AK Parti seçmeninden Erdoğan için oy istedi: “Diyelim ki Erdoğan’a muhabbetiniz kalmadı; karşısında oluşan bloka buğzunuz da mı kalmadı?”

24 Haziran 2018 seçimlerinden 3 gün önce “Belki bazılarınız AK Parti’ye küskünsünüz, kırgınsınız…” başlıklı yazısında küskün AK Parti seçmeninden yeniden AK Parti ve Erdoğan’a oy vermelerini isteyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı ve eski AK Parti milletvekili Aydın Ünal, daha sonra iktidara yaptığı eleştirilerle gündeme gelmişti:

“Gerçekleri örtmek propaganda değildir. Sorunları perdelemek yeni ve daha büyük sorunlar doğurur. AK Parti kendisini hızla aşağı çeken bu yapıdan acilen kurtulmalıdır.”

“Türkiye ekonomisindeki kötü gidiş vahim, endişe verici, korkutucu bir seviyeye geldi.”

“Şurası unutulmamalıdır: Çöken sadece ekonomi değil; bu enflasyon hiçbir iktidarı ayakta tutmaz. AK Parti’nin ilk 16 yılının birikimi, eserleri, güzel işleri de çökecek, çok kritik zamanda Türkiye göz göre göre belirsizliğe, güvensizliğe itilecektir.”

Ünal, yaptığı eleştirilere rağmen, 2018 yılında olduğu gibi yine seçimlere günler kala, küskün AK Parti seçmeninden her şeye rağmen AK Parti’ye ve Erdoğan’a oy verilmesini istedi.

Ünal, Yeni Şafak’ta yayımlanan “Hubbu Ali’den değilse de buğzu Muaviye’den” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Eskiler, ‘kerhen destekleme’, ya da ‘hasmının hasmını destekleme’ manasında ‘Hubbu Ali’den değil, buğzu Muaviye’den’ ifadesini kullanırlardı. Yani, Ali’ye muhabbetimizden değil, Muaviye’ye öfkemizden…  Diyelim ki yüreğiniz soğumuyor. Diyelim ki, küskünlüğünüz, dargınlığınız, gönül kırıklığınız geçmiyor, her şeye rağmen eliniz Erdoğan’a oy vermeye gitmiyor. Peki, hasımları da mı sizi sandığa götürüp Erdoğan’a oy vermenize yetmiyor?”

Bu yazı nedeniyle okurlarından Ünal’a çok sayıda tepki geldi. Bazıları şöyle:

“Biraz da biz onları kıralım, küstürelim ve artık uzaklaştıalım. Bu nasıl bir adalet, terazinin kefesi hep onlardan yana ağır basıyor. Külfet hep bize, nimet hep onlara. Artık bu his ve hassasiyet sömürüsünü kimse satın almıyor. Onlar biraz istirahat etsinler. Çok yoruldular!”

“Aydın bey 5 yıl önce de seçim öncesi aynı şekilde şunları yazıp gene de Allah kitap diyerek AKP’ye oy istemiştiniz. Yazdıklarınızın hangisini düzeltti 5 yılda AKP? Bu sizin de şikayet ettiğiniz hangi konuda daha kötüye değil de iyiye gitti yönettiğiniz ülke?”

“Mesela hiçbir günahı olmayan bir emekçi olarak alım gücümü, hayatımı bu kadar mahvedenlere ısrarla oy isteyenler oy verenler mi daha günahkar yoksa oy alıp yıllardır bizi kötü yönetenler mi?”

“5 yıl önceki yazıyı kopyalayıp tekrar yayınlamış.”

- Advertisment -