Ana SayfaSeçim 2023SEÇİM 2023 | Manisa’da milletvekili aday adayları: En çok başvuru AK Parti’ye,...

SEÇİM 2023 | Manisa’da milletvekili aday adayları: En çok başvuru AK Parti’ye, en büyük rekabet İYİ Parti’de

14 Mayıs seçimleriiçin Manisa’da partilerin aday adaylığı başvuru süreçleri tamamlandı. 10 milletvekili çıkaracak ilde en çok başvuru 65 aday adaylığı ile AK Parti’ye yapıldı. Güçlü isimlerin adaylık başvurusu yaptığı, rekabetin yoğun olduğu İYİ Parti’ye 35, CHP’ye 34 başvuru var.

Manisa’da aday adaylarının rekabeti açısından dikkat çeken parti, 35 kişinin başvuruda bulunduğu İYİ Part’. Listede İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ın yanı sıra Eryılmaz’a muhalif isimlerden eski Tarım Kredi Kooperatifleri genel başkanı Ahmet Çayırlı da yer alıyor. Çayırlı, bizzat Meral Akşener tarafından İYİ Parti’ye davet edilmişti. İYİ Parti listesinde eski Alaşehir belediye başkanı Gökhan Çoban, eski MHP milletvekili Mustafa Enöz ve eski savcı Kazım Özsoy gibi merkez ve ilçelerden tanınmış isimler de bulunuyor. Bir önceki genel seçimlerde İYİ Parti listelerinden milletvekili seçilip daha sonra  AK Parti’ye geçen Tamer Akkal, yine AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP’de 34 başvuru

CHP’de aday adaylığı listelerinde partinin mevcut ve eski milletvekilleri dahil olmak üzere 34 kişi yer aldı. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in yanı sıra mevcut CHP Manisa milletvekilleri de tekrar adaylık başvurusu yaptı. Geçtiğimiz seçimlerde Manisa’da 3 milletvekili ile TBMM’de temsil edilen CHP’nin listesinde mevcut ve eski milletvekillerinin haricinde çiftçi, bürokrat, belediye personeli, öğretmen, öğretim görevlisi gibi çeşitli mesleklerden yeni yüzler de yer alıyor.

Manisa’daki en düşük aday adaylığı başvurusu ise MHP’de. Partinin ildeki tek milletvekili olan Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın da yer aldığı listede 19 kişinin ismi var.

Toplam 10 milletvekilinin seçileceği Manisa’da bir önceki genel seçimlerde AK Parti 5, CHP 3, İYİ Parti ve MHP birer milletvekili çıkarmıştı.

________

Ülkü Yıldırım 1993 Manisa doğumlu. Anadolu Üniversitesi mezunu. Gazete İçerik’in eski genel yayın yönetmeni.

- Advertisment -