Ana SayfaSerbest BlogCHP'de genel başkan adayı olan Prof. Dr. Örsan Öymen kimdir?

CHP’de genel başkan adayı olan Prof. Dr. Örsan Öymen kimdir?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Örsan Öymen yarın (15 Eylül) CHP genel merezinde bir basın açıklaması yapacağını açıkladı.

Gazeteci Altan Sancar, Örsan Öymen yarın düzenleyeceği basın toplantısında CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayacağını iddia etti.

Örsan Öymen kimdir? Örsan Öymen kaç yaşında?

Örsan Öymen 20 Ağustos 1965 yılında doğdu. 58 yaşındaki Prof. Dr. Örsan Öymen, Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde, Yüksel Lisansını New York Üniversitesi’nde Felsefe ve Doktorasını da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe alanında yapmıştır.

Örsan Öymen kitapları

Prof. Dr. Örsan Öymen aynı zamanda yazdığı kitaplar ile tanınan bir isim. Kitaplarından bazıları şunlar:

“Tanrı Var Mıdır?”

“Mutluluk Felsefesi”

“Felsefi Yazılar”

“Karanlık Yıllar”

“Atatürk: Bir Liderin Siyasal Düşünce Yapısı”

“Hume””Varlık ve Kuşku”

“Varoluşsal Aforizmalar”

“Karanlıktan Yağan Kar”

“Yaşayan Ölüm”

Örsan Öymen annesi babası eşi

Örsan Öymen babasının adı Mustafa Örsan Öymen ‘dir. Kendisi de Türk gazeteci ve televizyoncu olan baba Öymen CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen’in kardeşi, diplomat Onur Öymen’in amcasının oğludur.

Örsan Öymen’in annesi ise Gisela Marie Öymen ‘dir.

Örsan Öymen yazıları

Prof. Dr. Örsan Öymen yazıları Cumhuriyet gazetesinde düzenli olarak yayınlanmaktadır. Aynı zamanda Öymen yazıları çeşitli bilimsel dergilerde ve bazı internet mecralarında da yayınlanmaktadır.

- Advertisment -