Ana SayfaSerbest BlogCumhurbaşkanı Erdoğan’ın son oy oranı nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son oy oranı nedir?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine son bir ay kala kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptıkları anketler oldukça merak ediliyor. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan aday olarak katılacak. Son günlerde seçimlere ilişkin en çok sorulan sorulardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son oy oranı nedir? şeklinde oldu. Haberimizde son kamuoyu araştırmalarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son oy oranını aktaracağız.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir aydan kısa bir süre kala, adayların son oy oranları en çok merak edilen konuların başında geliyor. Kamuoyu araştırma şirketleri seçimlere kısa bir süre kala anketlerini yayınlamaya devam ediyor. İşte yapılan son anketler…

Gezici Araştırma

Gezici’nin 1-2 Nisan’da yaptığı ankete göre Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 53,4 oy alırken Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43,2’de kalıyor. Muharrem İnce yüzde 2,1; Sinan Oğan ise yüzde 1,3 oy alıyor. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise Kılıçdaroğlu yüzde 55,2 oy alırken Erdoğan yüzde 44,8’de kalıyor.

Metropoll Araştırma

Metropoll’ün Nisan ayındaki anketine göre ise Kılıçdaoğlu yüzde 42,6; Erdoğan yüzde 41,1 oy alıyor. Bu ankette İnce’nin oyu yüzde 5; Oğan’ın oyu ise yüzde 2,2. Ancak bu ankette kararsızlar dağıtılmadan önceki sonuçları yansıtıyor.

MAK Danışmanlık

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat son yaptıkları araştırmanın sonucunu paylaştı. Buna göre Kılıçdaroğlu yüzde 47; Erdoğan ise yüzde 42 oy alıyor. Arasında Muharrem İnce’nin de olduğu “diğerleri”nin oyu yüzde 3. Kararsız seçmenin oranı ise yüzde 8. Kulat kararsızların büyük oranda HDP seçmeni olduğunu bildirdi.

Optimar Araştırma

Optimar Araştırma Şirketi, 13-18 Mart tarihleri arasında yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaşan şirketlerden biri oldu. Optimar Araştırma’nın kamuoyu araştırma sonuçlarına göre ise tablo şu şekilde:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 47,4

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 45,3

Muharrem İnce: Yüzde 6,5

Sinan Oğan: Yüzde 0,7

24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar kaç oy almıştı?

24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda oyların yüzde 52,4’ünü alarak cumhurbaşkanı seçilmişti. Diğer adaylardan Muharrem İnce yüzde 30,8; Selahattin Demirtaş yüzde 8,3; Meral Akşener yüzde 7,4 ve Temel Karamollaoğlu yüzde 0,9 oy almıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik son güncel anket sonuçları yayınlandığında haberimizde paylaşmaya devam edeceğiz.

- Advertisment -