Ana SayfaSerbest Blogİslami otellerde SPA merkezi bulunur mu?

İslami otellerde SPA merkezi bulunur mu?

İslami yaşam şeklini benimsemiş olanlar yaz tatillerinde ya da hafta sonlarında bu yaşam tarzına uygun hizmet veren otelleri seçiyor. İslami otel olarak adlandırılan bu oteller bazı konulara çok daha fazla hassasiyet gösteriyor. Elbette bu durum konforlu ve keyifli bir tatil yapmaya engel değildir. Aksine muhafazakar bir yaşam sürenler muhafazakar otelleri tercih ettiklerinde çok daha rahat bir tatil süreci geçirebiliyorlar. Özellikle Selge Beach gibi popüler otellerin tercih edilmesi durumunda bu keyfi ve konforu maksimum düzeyde yaşamak mümkün oluyor.

Sıklıkla merak edilen konulardan biri de “İslami otellerde spa merkezi bulunur mu?” şeklindedir. Elbette bu otellerde de spa merkezi olabilir ve hatta pek çok otelde bulunduğunu da belirtelim. Tatillerde spa keyfini yaşamak isteyen misafirlerini bu keyiften mahrum bırakmak istemeyen oteller spa merkezi hizmeti de sunuyor. Bu konuda önemli bir detaydan söz etmemiz gerekir. İslami otelleri tercih ettiğinizde spa merkezlerinin kadınlar ve erkekler için ayrı olarak sunulduğunu göreceksiniz.

İslami Otellerde Spa Merkezi Hangi Özellikleri Taşır?

Bunun nedeni ise muhafazakar otellerde mahremiyet konusuna büyük bir önem veriliyor olmasıdır. Kadınların gönül rahatlığıyla ve mahremiyet açısından bir endişe duymadan spa merkezini kullanabilmeleri için kadınlara ayrı bir alan sunuluyor. Bu alanda sadece kadın personel hizmet veriyor ve aynı zamanda erkeklerin girmesine de müsaade edilmiyor. Tamamen korunaklı bir yapıya sahip olduklarını da belirtelim. Böylelikle kadınlar istedikleri mayo çeşidini kullanarak spa merkezini ya da kendileri için ayrılmış olan diğer alanları kullanabiliyorlar.

Tamamen korunaklı olmaları ise dışarıdan iç alanın görülmesini engelliyor. Bu otellere belirli bir yaşın üzerinde olan erkek çocuklar alınmıyor. Dolayısıyla Wome Deluxe gibi otelleri tercih eden konuklar spa merkezini mahremiyet konusunda herhangi bir sorun ya da sıkıntı yaşamadan kullanabiliyorlar. Elbette bu özellikler otelde bulunan sadece spa merkezlerini kapsamıyor. Kadınlar için ayrılmış olan diğer tüm alanlar için de geçerlidir. Örneğin jakuzi hizmetini ya da buhar odasını kullanmak isteyen kadınlar kendileri için ayrılmış olan yerlere yöneldiklerinde sıraladığımız bu özellikleri görebilirler.

İslami Otellerde Başka Hangi Özellikler Var?

Muhafazakar otelleri seçtiğinizde karşılaşabileceğiniz özelliklere bazı örneklere verebiliriz.

  • Helal Yiyecek Kuralı

Öncelikle bu otellerde sadece helal yiyeceklere yer verildiğini belirtelim. İslam dinine göre helal olmayan gıdalar bu otellerin mutfağına dahi giremiyor. Dolayısıyla konukların da sadece helal yiyeceklerle hazırlanmış yemeklerin servis ediliyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu ekleyebiliriz. Çünkü her bir yemek için “acaba helal mi” şeklinde bir endişe yaşamalarına gerek kalmıyor.

  • Alkolsüzlük Kuralı

İslami otellerin sahip olduğu özelliklerden biri de alkolsüzlük kuralının uygulanmasıdır. Tesisin hiçbir yerinde alkol servisi yapılmaz ve odalarda da alkollü içecekler bulundurulmaz. Bu nedenle alkolsüzlük kuralının çok net bir şekilde uygulandığı söylenebilir. Hatta bazı otellerin civarında da alkol servisi yapılan işletmeler bulunmuyor. Dilerseniz bu otelleri seçerek de konforlu, keyifli ve muhafazakar yaşam şekline uygun bir tatil yapabilirsiniz.

  • İbadethaneler

İbadethaneler, muhafazakar otellerin sahip olduğu özelliklerden bir diğeridir. Abdest alınabilecek ve namaz kalınabilecek temiz alanlar konuklara sunulur. Bu alanların düzenli olarak temizlenmesi sayesinde ibadethanelerin rahatlıkla kullanabildiğini belirtelim. Elbette tatilciler ibadetleri için kendi odalarını da kullanabilirler.

  • Mahremiyete Önem Verilmesi

İslami otellerde mahremiyet konusu önemlidir ve sunulan hizmetlerde bu unsura dikkat edilir. Kadınlar için ayrı alanların sunulması ve ortak alanları kadınların tesettür mayo ile kullanabiliyor olması muhafazakar otellerde mahremiyete büyük bir önem verilmesinden kaynaklanır.

İslami Oteller Nasıl Bulunur?

Eğer siz de yakın zamanda İslami otelde konaklamak istiyorsanız bu otelleri bulmak için gereksiz bir zaman kaybı yaşamayın. HalalBooking.com internet sitesine tıklamanız durumunda ülkemizin pek çok farklı bölgesinde hizmet veren ve tamamen muhafazakar yaşam şekline uygun bir hizmet anlayışını benimsemiş olan oteller karşınıza çıkacak.Site üzerinden bu otelleri detaylı bir şekilde gözden geçirmeniz mümkün olacaktır. Otellerin gecelik kişi başı konaklama ücreti bilgisi, daha önce bu otelde kalanların aldıkları hizmete kaç puan verdikleri, otellerin görselleri ve misafirlere ne gibi hizmetlerin sunulduğu konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. Seçtiğiniz otel için rezervasyon işleminizi bu site üzerinden yapabilirsiniz.

- Advertisment -