Ana SayfaÖZEL HABERGÖZDEN KAÇMASIN | Sabah “Atatürk’e dokundurtmayız” diye çıktı, Yeni Şafak, enflasyonu faize...

GÖZDEN KAÇMASIN | Sabah “Atatürk’e dokundurtmayız” diye çıktı, Yeni Şafak, enflasyonu faize bağladı, Valiler kararnamesi yolda, AK Parti’de İstanbul için Göksu veya Koca

Serbestiyet dışındaki medyada günün dikkat çekici haber ve yorumlarını derlediğimiz Gözden Kaçmasın’da bugün: İktidara yakın medyada Disney+’ın Atatürk yapımının iptal etmesine tepkiler ve muhalefete Atatürkçülük eleştirileri manşetlerde. Yeni Şafak yeni ekonomi yönetimini eleştirmeye devam ediyor. Yeni Akit Nijer’deki darbeyi Erdoğan’a bağladı. Aydınlık YÖK’ü FETÖ’yle mücadele etmediği için eleştiriyor. Tolga Şardan’da göre emniyet kararnamesinden sonra valiler kararnamesi de yolda. İsmail Saymaz, AK Parti’nin İstanbul için Tevfik Göksu ve Fahrettin Koca’yı düşündüğünü yazdı

İktidara yakın medya Disney’e karşı Atatürkçülük’te de en öne geçti. Sabah, “Atatürk’e dokundurtmayız” sürmanşeti ile çıktı.

Yeni Şafak, “Türkiye tepkisi dünya basınında: Utanç verici” ile haberi verdi.

Akşam gazetesi, AK Partili Hüseyin Yayman’ın sözlerini sürmanşete taşıdı: “Gerekirse lisansı iptal ederiz”

Milliyet gazetesi Disney etrafında dönen tartışmayı manşetten gördü ve “Takoz diaspora” başlığını attı.

Akit gazetesi ise diğer gazetelerden farklı olarak Disney konusundaki çelişkiye dikkat çeken bir başlık attı:

Azgın azınlıktan omurgasızlık: LGBT yayınlarına yasak istenildiğinde ayağa kalkanlar, Atatürk filmini bazı ülkelerde göstermeyen Disney Plus’a savaş açtı

Yeni Şafak: Kur ve faiz enflasyonu

Ortadoks politikalar uygulamaya çalışan eski TCMB Başkanı Naci Ağbal’ı, faiz artırımı kararı aldığı için attıkları bir manşetle görevden aldıran Yeni Şafak; Mehmet Şimşek ekibine yönelik eleştirilerini de daha alt bir perdeden olsa da sürdürüyor.

Mehmet Şimşek’in ‘piyasa beklentileri ile uyumlu’ dediği dün açıklanan enflasyon oranlarını Yeni Şafak “8 aydır düşen enflasyonda sert yükseliş” başlığı ile verdi. Gazete, “Kur ve faiz enflasyonu” diyerek Şimşek ve ekibinin politikalarına gönderme yaptı.

Yeni Akit: Erdoğan ilham verdi, Afrika başkaldırdı

Yeni Akit gazetesi, Afrika’da Rusya yanlısı grup ve devletlerin Batı ülkelerine karşı ayaklanmasını “Erdoğan ilham verdi, Afrika başkaldırdı” başlığı ile verdi.

Haberde gazeteye konuşan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Bölge Çalışmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Arpa, “Son dönemde ‘Dünya beşten büyüktür’ bilinci Afrika’da uyanıyor” dedi.

Aydınlık: YÖK gündemine FETÖ’yü ne zaman alacak?

Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlık gazetesi, bugün manşetine ve başyazısına YÖK’ün FETÖ ile mücadele etmediğine dair bir iddiayı aldı.

“YÖK gündemine FETÖ’yü ne zaman alacak?” manşetiyle çıkan gazetede, YÖK’ün sitesinde FETÖ ile mücadeleye dair herhangi bir şey bulunmamasını eleştiriyor.

Kısa kısa…

  • Tolga Şardan bugünkü yazısında, Emniyet’te yapılan ve ‘Soylu ekibine tırpan’ olarak yorumlanan yeni atamaların ardından valiler ve kaymakamlar için de yeni bir kararnamenin yolda olduğunu yazdı.

https://t24.com.tr/yazarlar/tolga-sardan-buyutec/emniyet-mudurleri-kararnamesi-tamam-sirada-valiler-ve-kaymakamlar-var,41023

  • İsmail Saymaz bugünkü yazısında AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yarıştığını söylüyor. Ankara’da ise Turgut Altıok’un ismi öne çıkıyor.

https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarlar/ismail-saymaz/cumhurda-yerel-secim-senaryolari-7763134/?utm_source=gazeteoku&utm_medium=referral

  • Akif Beki, Karar’daki yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’nin depremle ilgili özel bir kanun hazırladıklarını ve bunu görüşmek için TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağıracaklarını açıklamasının Kanal İstanbul ile ilgili iktidarın yeni bir atağı olabileceğine dikkat çekti.

https://www.karar.com/yazarlar/akif-beki/deprem-yasasindan-kanal-istanbul-cikmasin-da-1597156?utm_source=gazeteoku&utm_medium=referral

  • T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre Sinan Ateş dosyasına bakan savcıların bürosu değişti.

https://t24.com.tr/haber/sinan-ates-dosyasina-bakan-savcilarin-burosu-degisti,1123350

- Advertisment -