Ana SayfaÖZEL HABERHer şey dahil Yassıada!

Her şey dahil Yassıada!

27 Mayıs darbesinden sonra Bayar, Menderes ve DP’lilerin tutuklu kaldığı ve yargılandığı, geçen yıl Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak açılan Yassıada’ya kongreler için inşa edildiği söylenen otel misafirlerini ağırlamaya başladı. Katre Island Hotel adı verilen otelde kapalı havuzlar, spa merkezi bulunuyor. 1300-2000 TL arasında değişen oda fiyatlarıyla turistlerin ilgi gösterdiği otel “küçük bir kaçış için gelen misafirlerine rahatlama şansı, ada içerisinde sunduğu deneyimlerle eğlenceyi bir arada yaşatmak ve deniz tarafından sarmalanmanın huzurunu iliklerinize işlemesini” vaat ediyor.

27 Mayıs darbesinden sonra Bayar, Menderes ve DP’lilerin yargılandığı, geçen yıl “Demokrasi ve Özgürlük Adası” olarak açılan Yassıada’ya inşa edilen otel rezervasyon almaya başladı.

Müze, kongre salonu ve caminin olduğu adada “demokrasi” temalı kongre ve toplantılar için gelen misafirlere yönelik olarak inşa edildiği duyurulan otelin adı “Katre Island Hotel”.

Otelin tanıtım yazısı bir turistik otelden farksız: 

“Deniz, baştan çıkarıcı yüce bir güç… Görkemli Marmara Denizi’nin ortasında yer alan Katre Island Hotel’de hayatı uyum içinde yaşıyoruz. Bakışlarınızı sonsuz maviye çevirin ve içinizi denizin taze tuzlu kokusuyla doldurun. Kalbinizi ve ruhunuzu doğanın senfonisine, martı seslerine ve kayalara çarpan dalgaların ritmine açın; senfoninin bir parçası olun.”

İşletmesini Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’nin yaptığı otel 125 odadan oluşuyor. Otelde kapalı yüzme havuzları, spa, ve sauna da bulunuyor.

Oteldeki kapalı yüzme havuzu.

Royal Süit odanın balkon manzarası.
Otelin dış mekanı.
Otel içerisindeki spa merkezi.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na inşa edilen dev lüks otele rezervasyonların yapıldığı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu ETS Tur’un sitesine göre oda fiyatları 1,383 TL’den başlıyor ve 2,025 TL’ye kadar yükselebiliyor.

Otelin Kral Odası’nın fiyatı ise ETS tur sitesinde iki kişi için 76 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Yorumlara göre otel çoğunluğu yabancı misafirlerini ağırlamaya başladı.

Otelin kendi internet sitesinde bulunan “Hakkımızda” kısmında şu ifadeler yer alıyor:

“Marmara’nın kalbinde eşsiz bir keşif olan Katre Island Hotel, nazik hizmete ve sıcak misafirperverliğe değer verenler için eşi benzeri olmayan bir destinasyondur. Katre Island Hotel, İstanbul’un dışında ama bir o kadar da yakın ideal konumuyla iş dünyasına benzersiz bir konaklama deneyimi sunuyor.

Şehrin koşuşturmacasının dışında, hayatın çok daha kolaylaştığı özel bir ada var. Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yer alan Katre Island Hotel’de İstanbul’un silüetinin ve Marmara Denizi’ne bakan Prens Adaları’nın nefes kesen manzarasının keyfine varacaksınız.

Yoğun yaşamdan kaçışınızda adanın harikaları sizi bekliyor. Katre Island Hotel’in ilham verici atmosferinde, hayatı farklı bir şekilde değerlendireceksiniz. Uçsuz bucaksız mavinin ve büyüleyici yeşilin muhteşem manzarasına bakan İstanbul Restaurant’ta romantik bir akşam yemeği yiyebilir ya da Fener Bistro’da sakin bir akşam yemeği deneyimi yaşayabilirsiniz. Katre Island Hotel, misafirlerine farklı etkinliklere ev sahipliği yapma ve adada konaklama imkânı sunarken, aynı zamanda gözlerden uzak bu adayı tam anlamıyla deneyimlemenizi de sağlıyor.

“Adanın narin güzelliğiyle tanışın.”

Ayrıca sitede otelin değerleri olarak şu maddeler sıralanmış:

“Yakın X Uzak: İdeal konumuyla Katre Island Hotel mahremiyeti en üst düzeyde sağlarken şehre olan yakınlığıyla da çeşitli fırsatlar sunuyor.

Gündoğumu X Günbatımı: Yeni umutları beraberinde getiren gündoğumu ve güneşin denize dokunduğu günbatımı Katre Island Hotel’in özel atmosferinde farklı bir anlam kazanıyor.

Odak X Rahatlama: Katre Island Hotel sakin atmosferiyle iş için gelen misafirlerine odaklanma, küçük bir kaçış için gelen misafirlerine rahatlama şansı tanıyor.

Kaçış X Eğlence: Hayatın koşuşturmasından bir kaçış arayanlar için sakinliğin huzurlu kollarını açan Katre Island Hotel ada içerisinde sunduğu deneyimlerle eğlenceyi de bir arada yaşatıyor.

Sosyal X İzole: Katre Island Hotel sunduğu imkanlarla hem bir arada olmanın enerjisini hem de kendi başına olmanın dinginliğini bir araya getiriyor.

Özgür X Kuşatılmış: Etrafı sonsuz mavilikle çevrili Katre Island Hotel, özgürlüğün doyurucu hissini yaşatırken, deniz tarafından sarmalanmanın huzurunu iliklerinize işliyor.”

- Advertisment -