Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Çiftçiler AVM kelepire gitti: Bedelinin beşte birine iktidara yakın...

ÖZEL HABER | Çiftçiler AVM kelepire gitti: Bedelinin beşte birine iktidara yakın şirkete

Zincirlikuyu’da temeli 2009’da atılan Çiftçi Towers projesi içinde yer alan henüz faaliyete geçmeyen Çiftçiler AVM binasının açık arttırmayla icradan satışına sadece ipotek alacaklısı olan Türkerler İnşaat teklif sundu. Türkerler İnşaat, 595 milyon TL’ye Çiftçiler AVM binasının sahibi oldu. Çiftçi Towers projesinin müteahhit ortağı ve projenin asli ortağı Çiftçi ailesinin çektiği bazı kredilerin kefili olan Türkerler İnşaat, kredi alacaklısı Ziraat Bankası’nın dosyasını temlik etmişti. Türkerler İnşaat’ın sahibi Kazım Türker, iktidara yakın bir isim olarak biliniyor. Firmanın Zincirlikuyu’daki binayı piyasa değerinin beşte birine aldığı tahmin ediliyor.

Bugün (24 Ağustos) icradan ihaleye çıkan Çiftçiler AVM binası, 595 milyon TL’ye tek teklif veren olan ipotek alacaklısı Türkerler İnşaat’ın oldu.

Çiftçiler AVM binası, temeli 2009’da atılan Çiftçi Towers projesi içinde yer alıyordu. 2015’te tamamlanması taahhüt edilen proje, önce kamu kurumları sonra da Çiftçi ailesi ile projenin müteahhit firması Türkerler İnşaat arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonunda tamamlanamamıştı.

Çiftçi ailesi, proje için çekilen kredileri de ödeyemeyince hem Çiftçi Towers kapsamındaki daire ve dükkanlar hem de kredilere teminat gösterilen mülklerin satışı 1 Haziran’dan bu yana sürüyor.

Çiftçiler AVM’nin sahibi olan Türkerler İnşaat 2009’da hem projenin müteahhit ortağı hem de Çiftçi ailesinin çektiği kredilerden bazılarının kefiliydi.

Türkerler İnşaat, kredi alacaklısı Ziraat Bankası’nın dosyasını temlik almıştı.

Bugün Çağlayan Adliyesi’ndeki İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi’ndeki açık arttırmada tek teklif sunan da dosyanın ipotek alacaklısı olan Türkerler İnşaat oldu.

Uzmanlar, Çiftçiler AVM binasının değerinin beşte birine gittiğini tahmin ediyor. 

Çiftçiler AVM binası için daha önce 150 milyon dolar teklif edildiğini iddia edilmişti.

- Advertisment -