Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | İstanbul 3. Bölgede aday adayları belli olmaya başladı:...

ÖZEL HABER | İstanbul 3. Bölgede aday adayları belli olmaya başladı: En büyük rağbet Büyükçekmece’ye

Yerel seçim takviminin başlaması ve partilerin aday adaylıkları için başvuruları kabul etmeleri ile birlikte yerel siyaseti sıcak günler bekliyor. İstanbul 3. Bölge’de aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başlarken, en büyük talep AK Parti’nin imkansız aşkı Büyükçekmece’ye. Büyükçekmece CHP’de de yarış çetin. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları esnasında CHP’li başkan Hasan Akgün ile tüm protokolün önünde küfürleşen CHP eski ilçe başkanı Gökbulak da 30 yıldır CHP’den başkan olan Akgün’e karşı aday adaylığını açıkladı.

İstanbul Üçüncü Bölge’de son durum şöyle:

Silivri:

İstanbul’un tarihindeki ilk ve tek MHP’li belediyesi Silivri’de Cumhur İttifakı cephesi karışık. İlçede 2019 yerel seçimlerinde AKP aday göstermemiş ve Cumhur İttifakı adına seçime giren MHP’li Volkan Yılmaz belediye başkanı seçilmişti. Ancak Başkan Yılmaz’ın AKP’li Belediye Meclis Üyeleri ile olan gerilimli ilişkisi, yerel seçim öncesi ipleri kopma noktasına getirdi. Mevcut başkan Volkan Yılmaz ikinci dönem için adaylık başvurusu yaparken, AKP’li İBB Meclis Üyesi ve İBB Tarım Komisyonu Başkanı Sami Barlas ile eski Kavaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Hasan Türkyılmaz da aday adaylığı başvurusu yaptı. AKP İlçe Teşkilatı’nda törenle gerçekleştirilen aday adaylığı başvurusunda AKP İlçe Başkanı Ekrem Pamuk “Bu dönem Silivri’de AK Parti’li aday görmek istiyoruz.” dedi.

https://serbestiyet.com/haberler/ucuncu-bolge-cumhur-ittifakinda-silivri-catlagi-148617/)

CHP cephesinde ise aday adayı bolluğu var. Geçmişte kesintisiz 15 yıl ve bir dönem aradan sonra tekrar 10 yıl CHP tarafından yönetilen ilçede CHP’li İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu neredeyse 4,5 sene önceden aday adaylıklarını ilan etmişlerdi. Bu isimlere daha sonra İBB İETT Bilgi İşlem Daire Başkanı Şeref Can Ayata da eklendi. Ancak ilçede en güçlü aday adayı olarak, hem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hem de CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yakınlığı bilinen ve 14 Mayıs seçimlerinde İstanbul 3. Bölge’den Milletvekili adayı olarak bir sıra ile milletvekilliğini ıskalayan Doruk Bulut öne çıkıyor. CHP kurultay delegesi de olan Doruk Bulut aynı zamanda Halk TV’nin İdari İşler Müdürü.

İYİ Parti’nin ise Silivri’de aday çıkarması zayıf ihtimal olarak görülürken, ilçede İYİ Parti teşkilatının sürekli skandallar ile anılması nedeniyle aday çıkarsa bile seçimde etkili bir rolü olmayacağı kulislerden sızan bilgiler arasında. Partide adı öne çıkan tek isim geçmişte belde belediye başkanlığı yapan Erdinç Tabak.

Avcılar:

AKP’nin 20 senedir kazanmak için uğraştığı ancak her seçimde oylarını giderek arttırmalarına rağmen bir türlü CHP’den alamadığı mega ilçede Silivri formülü uygulanacak ve bu seçimde AKP aday çıkarmayarak MHP’nin adayına destek verecek. Bölgede özel hastaneler zinciri bulunan eski İYİ Parti ve MHP Milletvekili Dr. Hayati Arkaz, MHP’den aday adaylığı başvurusunu yaptı.

CHP’de ise kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu yanlısı olan mevcut Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin değişebileceği ihtimali konuşuluyor.

Büyükçekmece:

14 Mayıs seçimlerinden önce CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı olan ve Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Hüseyin Remzi Gökbulak, 28 Ekim’de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları esnasında CHP’li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile protokol krizi yaşadı. Tüm protokolün ve halkın önünde küfürleşen ikili birbiri ardına basın açıklamaları yaparken, Gökbulak 30 yıldır CHP’den Büyükçekmece Belediye Başkanı olan Hasan Akgün’e karşı aday adaylığını açıkladı.

AK Parti’de ise aday adayı bolluğu var. Velittin Küçük, Recep Erol, Celal Babayiğit, İlker Gürbüz, Murat Çelik, Cenap Karagöl, Mir Mehmet Öztürk şu ana kadar aday adaylığı için ismi geçenler. Bu isimler arasında en çık Velittin Küçük’ün adı ön plana çıkıyor. Avcılar gibi Büyükçekmece de AK Parti’nin 20 senedir kazanmak için her şeyi yaptığı bir ilçe. Önceki dönem Kadir Topbaş’ın yerine İBB Başkanı seçilen Mevlüt Uysal, 2019 seçimlerinde AKP’nin Büyükçekmece adayı olmuş ancak yine ipi CHP göğüslemişti.

- Advertisment -