Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Kılıçdaroğlu’nun tezkere gerekçesi ‘geçersiz’ çıktı; “Yabancı silahlı kuvvetler” ibaresi...

ÖZEL HABER | Kılıçdaroğlu’nun tezkere gerekçesi ‘geçersiz’ çıktı; “Yabancı silahlı kuvvetler” ibaresi CHP’nin ‘evet’ dediği önceki tezkerelerde de var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Habertürk canlı yayınında 2021’in Ekim ayında Meclis’e gelen tezkereye, metindeki “yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması” ibaresi nedeniyle ‘hayır’ oyu verdiklerini söyledi. Fakat aynı ibare CHP’nin ‘evet’ dediği 2018, 2019 ve 2020 tezkerelerinde de vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi gecesi (27 Ağustos) katıldığı Habertürk canlı yayınında 2021’in Ekim ayında Meclis’te oylanan, TSK’nın Irak ile Suriye’de operasyon yapma yetkisini iki yıl süreyle uzatan tezkereye neden ‘hayır’ oyu verdiklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, parti olarak ‘hayır’ deme sebeplerinin tezkerede bulunan ‘yabancı silahlı güçlerin Türkiye’de bulunabileceği’ ifadesi olduğunu söyledi.  

CHP lideri şöyle konuştu:

“Yabancı bir ülkenin askerlerinin terörle mücadele etmesi için Türkiye’ye gelmesine evet diyorlar mı demiyorlar mı? Evet diyenler tezkereye evet desinler. Hayır diyorlarsa tezkereye hayır desinler. Bizim gibi milliyetçilerse, ‘Ben kendi ülkemde yabancı asker postalı istemiyorum’ diyorlarsa o tezkereye hayır demek zorundadır.”

Programın sunucularından Kürşat Oğuz’un “O zaman bundan sonraki tüm tezkerelere hayır diyeceğinizi mi anlamamız lazım” sorusuna ise Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi:

“Elbette. Ben kendi ülkemde yabancı asker istemem. Kimse kusura bakmasın. Ben onlar gibi milliyetçi değilim. Benim milliyetçiliğim vatan ve bayraktır.”

Fakat 2018, 2019 ve 2020’de Irak ve Suriye’de yürütülecek operasyonlar için Meclis’e gelen tezkerelerde de “Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması ve bu kuvvetlerin Cumhurbaşkanı’nın belirleyeceği esaslara göre kullanılması” ifadesi yer alıyordu. CHP bu tezkerelerde ‘evet’ oyu kullanmıştı.

- Advertisment -