Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Krizi çözen formülün mucidi Feramuz Üstün: “Millet Masa’ya el...

ÖZEL HABER | Krizi çözen formülün mucidi Feramuz Üstün: “Millet Masa’ya el koydu, artık kimse zarar veremez”

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Altılı Masa’dan ayrılmasının ardından ‘iki büyükşehir belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcılığı’ formülünü öneren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün Serbestiyet’e konuştu: “Bir sürü insan dünden beri teşekkür ediyor bana. Demek ki milletimiz bu masaya sandığımızdan da fazla önem ve değer veriyormuş. Dünden beri her kesimden, AK Parti tabanından dahi teşekkür için arıyorlar, yazıyorlar. Bu da masanın bir millet masası olduğunu bir kez daha gösteriyor hakikaten.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in masaya dönmesini sağlayan iki büyükşehir belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak açıklanması önerisinin sizden geldiği yansıdı basına. Bu fikir nasıl ortaya çıktı, bu süreçte neler yaşandı?

İlk kriz çıktığı zaman ben bu formülü iki belediye başkanından ziyade, Sayın Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceği bir model ile Sayın Akşener’in masada kalabileceğini söylemiştim, genel başkanımıza ve Başkanlık Kurulu’na. Sonraki süreçte neler yaşandığını tam bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla Sayın Davutoğlu diğer liderlerle görüşmüş ve bu netice alınmış. Benim katkım olduysa ne mutlu bana.

Bir sürü insan dünden beri teşekkür ediyor bana. Demek ki milletimiz bu masaya sandığımızdan da fazla önem ve değer veriyormuş. Dünden beri her kesimden, AK Parti tabanından dahi teşekkür için arıyorlar, yazıyorlar. Bu da masanın bir millet masası olduğunu bir kez daha gösteriyor hakikaten. Ben de mutlu oldum bundan.

Ahmet Davutoğlu Pazar günü nasıl bir telefon diplomasisi yürüttü, sizin bilginiz var mı?

İnanın liderler ne konuştu bilmiyorum. Ama bu fikrin netice verdiğini görmekten son derece mutlu ve memnunum. Pazar günü sabaha kadar uyumadığını biliyorum ben genel başkanın. Bunu artık birçok müzmin muhalif kabul etmese de artık herkes fark etmiştir, genel başkanlar da bunun bilincindedir. Hakikaten iyi bir müzakere süreci oldu. Gece bir saat kadar uykuyla durdu Sayın Davutoğlu ama sonuçta başarılmış oldu. İnşallah millet masaya el koymuş oldu, bundan sonra kimse masaya zarar vermek istemez, istese de veremez.

Peki Altılı Masa toplantısının ardından Sayın Davutoğlu ile bu konuda bir konuşmanız oldu mu?

Dün beraberdik. Toplantıdan sonra da konuştuk. Bu modelin iyi olduğunu söyledi. Öneri benden geldi ama bunu uygulamaya koyan Sayın Davutoğlu oldu.

- Advertisment -