Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Narin soruşturmasında itirafçı zanlıdan yeni iddia: “Narin’in...

ÖZEL HABER | Narin soruşturmasında itirafçı zanlıdan yeni iddia: “Narin’in amcası Salim Güran, ‘Ben öldürdüm’ dedi”

Narin’in cansız bedenini, Narin’in amcası Salim Güran’ın 200 bin TL vaadiyle Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını itiraf eden zanlı Nevzat Bahtiyar’ın ikinci ifadesinde “Salim Güran, ‘Narin’i kendisinin öldürdüğünü söyledi” dediği öğrenildi. Nevzat Bahtiyar, dediğini yapmazsa Salim Güran’ın kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ettiğini iddia etti. “Çocuğu kasten öldürmeye iştirak”tan tutuklanan Nevzat Bahtiyar’la ilgili hakimlik kararında “birtakım şüphelileri korumaya çalıştığı izlenimi uyandırdığı” ifadesine yer verildi.

Ailesiyle birlikte yaşadığı Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe köyünde ortadan kaybolmasından 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltındaki zanlılardan Nevzat Bahtiyar’ın Jandarma’daki ilk ifadesi ortaya çıkmıştı.

Tavşantepe’de ikamet eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in cansız bedenini, Narin’in geçen hafta gözaltına alınan amcası ve aynı zamanda köyün de muhtarı olan Salim Güran’ın yönlendirmesiyle çuval içerisinde Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını itiraf etmişti.

Nevzat Bahtiyar, “Salim Güran’ın Narin’i neden öldürdüğü ile ilgili bir bilginiz var mı? Sordunuz mu?” sorusuna şu cevabı vermişti:

“Bana neden öldürdüğünden veya kendisinin öldürdüğünden bahsetmedi ama kendisi öldürmedi ise bana neden getirip bu cesedi kaldır desin.”

Nevzat Bahtiyar.

“Salim Güran, ‘Ben öldürdüm’ dedi”

Serbestiyet’e bilgi veren yargı kaynağı, Nevzat Bahtiyar’ın ek bir ifade vererek, Salim Güran’ın Narin’i “Ben öldürdüm” dediğini iddia etti.

Salim Güran, dün (9 Eylül) Nevzat Bahtiyar’ın ifadeleriyle ilgili yeniden sorgulanmak üzere cezaevinden jandarma karakoluna götürüldü.

Nevzat Bahtiyar’ın “Salim Güran, Narin’i ‘Ben öldürdüm’ dedi” iddiasını, Salim Güran’ın kabul etmediği öğrenildi.

Salim Güran.

- Advertisment -