Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Türkiye El Bab’daki okullara Hz. Muhammed çizimli kitaplar dağıttı,...

ÖZEL HABER | Türkiye El Bab’daki okullara Hz. Muhammed çizimli kitaplar dağıttı, halk tepki gösterince kitaplar toplatılıp yakıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir vakfa hazırlatılan ve Türkiye’nin kontrolündeki El-Bab bölgesinde eğitim gören çocuklara dağıtılan 1. ve 2. sınıf ders kitapları krize neden oldu. Hz. Muhammed’in hayatını anlatan kitapta İslam peygamberinin Hatice ile evlenmesi, servisle okuldan dönen kızı Fatma’yı karşılaması çizimlerle gösteriliyor. Kitap tepkiler üzerine önce toplatıldı, sonra yakıldı. Kitabı hazırlayan vakıf özür diledi. Gaziantep Valiliği soruşturma açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Suriye’nin El-Bab bölgesindeki okullarda okutulması için İstişraf Eğitim ve Araştırma Merkezi’ne hazırlattığı Hz. Muhammed’in hayatını anlatan 1. ve 2. sınıf ders kitabı bölgede tartışmalara sebep oldu.

Kitabın iç sayfalarında Hz. Muhammed’in, annesi Hz. Amine’nin ve eşi Hz. Hatice ile çocuklarının çizimlerine yer verilmiş olması halk arasında tepkiyle karşılandı.

Sayfa başlığı: “Peygamber Efendimiz Fatma kızını karşılıyor.”

Sayfa Başlığı: “Peygamberimizin Hz. Hatice ile Evlenmesi.”

Sayfa Başlığı: “Peygamberimizin Annesi Hz. Amine.”

Kitapta bu çizimlerin yer aldığının duyulmasının ardından, kitabı Milli Eğitim Bakanlığı için hazırlayan İstişraf Eğitim ve Araştırma Merkezi bir açıklama yaparak özür diledi.

Merkezin açıklamasında bu konunun Milli Eğitim Bakanlığı ile hiçbir alakasının olmadığı, sorumlunun baskıdan önce bu görselleri ekleyen tasarımcılar olduğu, sonra da kontrolden kaçtığı ifade edildi.

Ardından konu hakkında Gaziantep Valiliği’nden de bir açıklama geldi.

Türkçe ve Arapça olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Suriye Görev Gücü sahasında bir vakfın finansmanıyla bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan din bilgisi eğitim kitabının içeriğide din eğitimi açısından kabul edilemez konular olduğu tespit edilmiştir. İlgili Yayınevi yaptığı açıklamayla içerikte bir hata ve yanlışlık olduğunu belirterek özür dilemiş olsa da Valiliğimiz tarafından bahse konu olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır.”

Konunun gündeme gelmesinin ardından bölgede dağıtılan kitapların toplatıldığı, yakılarak yok edildiği öğrenildi.

- Advertisment -